Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Β' Τιμ.3:5...έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής...

Η παρακάτω ιστορία συνέβη τον περασμένο αιώνα,η νοοτροπία όμως που φανερώνει είναι καταπληκτικά επίκαιρη.
Μια κοντέσα έψαχνε δάσκαλο για τον εξάχρονο γιο της.Της συνέστησαν λοιπόν έναν αξιόλογο άνθρωπο,που αργότερα έγινε γνωστός σαν σπουδαίος ποιητής.
Η κοντέσα τον κάλεσε να μιλήσουν,και του λέει...
- Σας παρακαλώ μην κάνατε τον γιο μου λόγιο.Το μόνο που θέλω είναι να έχει κάποια γνώση ξένων γλωσσών,γεωγραφίας,ιστορίας,μαθηματικών και χημείας.
Και το κυριότερο να μην τον μετατρέψετε σε ευλαβή και προσευχόμενο χριστιανό.
- Θα είμαι βέβαια ευχαριστημένη να μάθει της Δέκα Εντολές,το Πάτερ ημών,το Πιστεύω,και να πηγαίνει στην εκκλησία της Κυριακές.Αλλά μέχρι εκεί.
Ο άνθρωπος εκείνος αφού την άκουσε προσεκτικά,της απάντησε...
- Κυρία,αν αυτά είναι όλα κι όλα που ζητάτε,σας προτείνω να πάρετε ένα μπογιατζή για δάσκαλο του παιδιού σας.Έτσι η παιδεία του θα είναι πολύ επιφανειακή,όπως την θέλετε!!! Και κάνοντας υπόκλιση,έφυγε.

Αν δεν θέλουμε να φύγει από την ζωή μας ο Ιησούς Χριστός,μην Του ζητάμε επιφανειακά κουκουλώματα,και εξωτερικά διορθώματα.Δεν θα καταδεχθεί ποτέ να έρθει υπό όρους στην καρδιά μας.Ο Κύριός μας καυτηρίασε έντονα την υποκρισία και προσποιητή ευσέβεια των θρησκευόμενων Φαρισαίων.
Δεν ήρθε για να μας βάλει μια επίστρωση θρησκευτικότητας,ηθικότητας,και εκκλησιαστικής ζωής.Έχυσε το Αίμα Του το Άγιο για να μας καθαρίσει ριζικά,και για να Του ανήκουμε ολοκληρωτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.