Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εφεσ.4:3.σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης.


Η ενότητα των πιστών.
Ένα είδος μυρμηγκιών που ζουν σε περιοχές όπου οι πλημμύρες είναι σύνηθες φαινόμενο, έχουν έναν μοναδικό και διδακτικό τρόπο να σώζονται από αυτές.
Όταν τα νερά σκεπάσουν την μυρμηγκοφωλιά και πλημμυρίσει, τότε τα μυρμήγκια μαζεύονται σαν κουβάρι κολλητά το ένα με το άλλο, σαν μια μάζα σφικτή, και αφού δεθούν στη μια άκρη με ένα γερό στήριγμα, ένα δένδρο για παράδειγμα, αφήνονται να επιπλέουν στα νερά όσο διαρκεί η πλημμύρα.
Έτσι επιβιώνουν.
Ζούμε στους δύσκολους καιρούς του τέλους.
Τώρα παρά ποτέ, είναι ζωτική ανάγκη οι πιστοί του Ιησού Χριστού να είμαστε όχι απλά ενωμένοι, αλλά ΕΝΑ μαζί Του και μεταξύ μας.
Είναι απαραίτητο να συνοικοδομούμαστε στην πίστη μας, να συναυξάνουμε στην χάρη και στη γνώση του Κυρίου μας, να συμπορευόμαστε στο δρόμο των αγίων Του προς την Ουράνια Βασιλεία Του. Ο πονηρός εχθρός των ψυχών μας, θα προσπαθήσει να μας ξεμοναχιάσει με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ακόμα και την πρόφαση της υπεράσπισης της αλήθειας. Δεν είναι σοφό να αφήνουμε τον εγωισμό μας να μας παρασύρει.
Ο σύνδεσμος της τελειότητας είναι η αγάπη Κολοσσαείς 3:14. Ας μείνουμε ενωμένοι μαζί με το Χριστό, για να μπορούμε να είμαστε και μεταξύ μας ενωμένοι.
Έτσι θα είμαστε δυνατοί όπως ήταν πάντα οι αληθινοί πιστοί Του, και διατήρησαν το μήνυμα του ευαγγελίου Του μέσα από διωγμούς και σκληρές αντιξοότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.