Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Νοσταλγία για τον Ουρανό.

Το θέμα του Ουρανού και της άλλης ζωής, συχνά δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Πολλοί από μας βλέπουμε τον Ουρανό σαν ένα υπέροχο μέρος, όπου θα ζήσουμε ευτυχισμένα για όλη την αιωνιότητα. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν η βιωσιμότητά μας ή κάποιου αγαπημένου μας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε την πιθανότητα του να περάσουμε στην άλλη ζωή με ένα μεγάλο προαίσθημα κακού, λες και ο Ουρανός είναι ένας πολύ φριχτός τόπος που θα πρέπει να τον αποφεύγει κανείς, για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό!
Ελπίζουμε ότι αυτή η συλλογή από στοχασμούς, προσωπικές εξιστορήσεις, ανέκδοτες ιστορίες και ποιήματα θα ενισχύσουν την πίστη σου, για το ότι ο Ουρανός είναι ένα πολύ πραγματικό μέρος, όπου ο καθένας από μας θα μπορέσει να βρει απεριόριστη αγάπη και τέλεια εκπλήρωση.

Η βεβαιότητα του ότι θα έχεις μια αιώνια μελλοντική κατοικία, σου δίνει μεγάλη βοήθεια να αντέξεις στις δοκιμασίες της ζωής, και όπως είπε ο Σαίξπηρ, "κάνει την ζωή ουράνια". Μια τέτοια διαβεβαίωση μας δίνει επίσης την ικανότητα, να μπαρκάρουμε για εκείνο το τελευταίο ταξίδι, που όπως το έθεσε ένας πιστός, "με τη χαρά ενός παιδιού που φεύγει χοροπηδώντας όταν τελειώνει το σχολείο".
Ο Δρ. Βέρνερ Φον Μπράουν, πασίγνωστος για την  πρωτοποριακή του εργασία  στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ είπε ότι, "είχε ουσιαστικά επιστημονικούς" λόγους  να πιστεύει στη ζωή μετά το θάνατο. Εξήγησε ότι: "Η επιστήμη έχει ανακαλύψει, ότι τίποτα δεν εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κάποιο ίχνος. Στη φύση δεν υπάρχει εξαφάνιση. Το μόνο που υπάρχει είναι ο μετασχηματισμός. Αν ο Θεός εφαρμόζει αυτή τη θεμελιώδη αρχή στα πιο ελάχιστα και ασήμαντα μέρη του σύμπαντος, δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το εφαρμόζει και στο αριστούργημα της δημιουργίας Του την ανθρώπινη ψυχή; Νομίζω ότι είναι". 

* Αν ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο τόσο καλό,
Όπου η αμαρτία και ο θάνατος αφθονούν
Πόσο πολύ πιο όμορφος που είναι ο Ουρανός
Μια μέρα οι άνθρωποι εκεί ψηλά θα βρουν. 
Τζέιμς Μοντγκόμερι 

* Ο Παράδεισος είναι το θησαυροφυλάκιο της αιώνιας ζωής. 
Γουίλιαμ Σαίξπηρ

* Καθώς πλησίαζε στο τέλος του, ο Τζον Νιούτον διακήρυξε. "Βρίσκομαι
ακόμα στη χώρα αυτών που πεθαίνουν. Σύντομα θα βρίσκομαι στη χώρα των ζωντανών". 

* Ο Άγγλος επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι (1791-1867), θεωρείται ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς πειραματιστές. Όταν ο Φαραντέι ρωτήθηκε για τις εικασίες του για τη ζωή μετά το θάνατο, απάντησε: "Εικασίες; Δεν γνωρίζω τίποτα για εικασίες. Εγώ στηρίζομαι σε βεβαιότητες. Γνωρίζω ότι ο Λυτρωτής μου ζει, και αφού ζει Αυτός, θα ζω κι εγώ". 

* Δεν υπάρχει στεναχώρια πάνω στην Γη, που να μην μπορεί να τη θεραπεύσει ο Ουρανός. 
Τόμας Μουρ 

Και βέβαια δεν κάνουμε λάθος που σκεφτόμαστε και μιλάμε για τον Ουρανό. Μου αρέσει να μαθαίνω όλα όσα μπορώ γι’ αυτόν. Περιμένω να ζήσω εκεί για όλη την αιωνιότητα. Αν επρόκειτο να κατοικήσω σε κάποιο τόπο πάνω σ’ αυτή τη γη, αν επρόκειτο να το κάνω σπίτι μου, θα ερευνούσα για το κλίμα του, για τους γείτονες που θα είχα, για κάθε πράγμα, που θα μπορούσα να μάθω σχετικά μ’ αυτό. Αν έπρεπε να μεταναστεύσεις σύντομα, θα ενεργούσες μ’ αυτόν το τρόπο.

* Λοιπόν, όλοι μας πρόκειται να μεταναστεύσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται να περάσουμε την αιωνιότητα σ’ έναν άλλον κόσμο. Φυσιολογικό δεν είναι να πρέπει να κοιτάξουμε, και να ακούσουμε, και να προσπαθήσουμε να βρούμε ποιος είναι ήδη εκεί, και ποιο δρόμο να πάρουμε;
Ντουάιτ Λ. Μούντυ

* Σίγουρα φαίνεται καλή η ιδέα να μιλάς για τον Ουρανό, να συλλογίζεσαι για τον Ουρανό και να διαβάζεις για τον Ουρανό, επειδή έτσι κι αλλιώς, εκεί  πρόκειται να περάσουμε την αιωνιότητα. Είναι ένας σημαντικός τόπος, το αιώνιο σπίτι μας. Κι έτσι είναι πολύ φυσικό να θέλουμε να μάθουμε πώς είναι, και πώς θα είμαστε όταν φτάσουμε εκεί.
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ

* Μπορούμε να απολαύσουμε από  τώρα τον Ουρανό. Μπορούμε να έχουμε τη μισή απόλαυση από τώρα με το να τον προσδοκούμε, να τον σκεφτόμαστε, να διαβάζουμε γι’ αυτόν, και να τον προσμένουμε.
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ
            
* Οι σκέψεις  για τον Ουρανό μπορούν να μας εμπνεύσουν, και να μας ενθαρρύνουν να είμαστε πιο ουράνια προσανατολισμένοι, και να αντιληφθούμε ότι ο Ουρανός είναι ένα υπαρκτό μέρος, όπου θα ζήσουμε πραγματικά.
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ

* Ο Ουρανός είναι ένα όμορφο μέρος, γεμάτο με όμορφους ανθρώπους που περνάνε όμορφα!
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ
          
* Ο Ουρανός είναι μια χώρα χωρίς αμαρτία, έγκλημα, παρανομία, αιματοχυσία, αρρώστια, θάνατο, λύπη και ραγισμένες καρδιές;  Ο Ουρανός είναι μια χώρα όπου απουσιάζουν όλα όσα είναι κοινά σε κάθε χώρα, επειδή στη χώρα του Θεού δεν υπάρχουν φραγμοί, ούτε τείχη ούτε παραπετάσματα για να χωρίζουν, ούτε φυλετικά εμπόδια, ούτε στρατιώτες, επειδή δεν υπάρχουν πόλεμοι, ούτε αστυνομικοί, επειδή δεν υπάρχουν εγκλήματα, ούτε αμαρτία, ούτε γραφεία κηδειών, επειδή δεν υπάρχουν μνήματα, ούτε γιατροί, επειδή τα μικρόβια, οι πυρετοί, οι λοιμοί και οι αρρώστιες είναι άγνωστα. Ούτε κλέφτες, επειδή δεν υπάρχει σκοτάδι. Ποιος δε θα λαχταρούσε αυτήν την καλύτερη και πιο επιθυμητή χώρα, μέσα στην οποία δεν υπάρχουν χωρισμοί, ούτε διαλυμένα σπίτια, ούτε μέθυσοι, ούτε φυλακές, ούτε νοσοκομεία, ούτε ζητιάνοι, ούτε άτομα που είναι τυφλά, κουφά, βουβά ή αποστερημένα; Τι φοβερή χώρα! Δεν λαχταράς να βρεθείς στον Ουρανό;
Χ. Λόκγιερ 

* Η ζωή στον Ουρανό δεν θα είναι όπως αυτή η ζωή, αλλά καλύτερη. Θα είναι όπως αυτή η ζωή με όλες τις χαρές της και τις ομορφιές της και τις απολαύσεις, χωρίς όμως τα προβλήματα. Με όλα τα πλεονεκτήματα, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα.
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ
            
* Όση μεγαλύτερη αγάπη τρέφουμε για τον ουρανό, τόση λιγότερη πλεονεξία έχουμε για τα πράγματα της γης.
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ

* Στον Ουρανό, θα μπορείς να έχεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Ο Ουρανός είναι το μέρος, όπου πρόκειται να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες της καρδιάς σου, αν είναι οι σωστές. Ετοίμασε την παραγγελία σου τώρα!
Ντέιβιντ Μπραντ Μπεργκ

* Αν πραγματικά κατανοούσαμε τον Ουρανό, θα ήμασταν οι πιο δυστυχισμένοι και ανικανοποίητοι άνθρωποι με τη ζωή πάνω στη γη. Θα επαναστατούσαμε ενάντια στους γήινους περιορισμούς μας. Αν βλέπαμε τον Ουρανό, δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε αυτή τη γη. 
Τ. Λ. Άλεν

* Ο Ουρανός είναι η μόνιμη κατοικία μας, ένας τόπος όπου αδειάζουμε τις βαλίτσες μας για πάντα. Τι δοξασμένη σκέψη, να ξυπνάς στον Ουρανό, και  να αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου!
Τ. Λ. Άλεν

* Μια φορά, ο σπουδαίος  ευαγγελιστής, Μούντυ, είπε με τον κεφάτο τρόπο του: "Κάποια μέρα θα διαβάσετε στις εφημερίδες ότι ο Ντι. Ελ. Μούντυ, από το Ιστ Νόρθφιλντ, απεβίωσε. Μην πιστέψετε ούτε μια λέξη. Εκείνη τη στιγμή θα είμαι πιο ζωντανός απ’ ότι είμαι τώρα. Θα έχω πάει πιο ψηλά,  αυτό είναι όλο, μακριά από αυτό το γέρικο πήλινο σκήνωμα, και σε μια κατοικία που είναι αθάνατη, μ’ ένα σώμα που ο θάνατος δεν θα μπορεί να το αγγίξει". 

* Επειδή γνωρίζουμε πως όταν η επίγεια κατοικία του σώματος αυτού διαλυθεί, έχουμε από το Θεό ένα κτίσμα, μια κατοικία αιώνια στους Ουρανούς που δεν είναι φτιαγμένη από χέρια.
Β' Κορινθίους 5:1

* Ο Ιησούς είπε, "Πηγαίνω να ετοιμάσω ένα τόπο  για σας". Ιωάννη 14:2. Δεν μπαίνουμε στην επόμενη ζωή σαν ξένοι. Μας προσμένουν και έχουν προετοιμαστεί για μας. Μας επιθυμούν πάρα πολύ.
Τ. Λ. Άλεν

* Ω! Θάνατε, πού είναι το κεντρί της δύναμής σου; Ω! Άδη, πού είναι η νίκη σου;
Α' Κορινθίους 15:55...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.