Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η ΕΥΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ.

Η αληθινή επιστήμη δεν έρχεται σε αντίθεση με την Αλήθεια, που είναι ο Λόγος του Θεού. Ο άνθρωπος που έχει υγιείς και στέρεες βάσεις μέσα στην Αγία Γραφή, μπορεί εκ παραλλήλου να είναι ένας αξιόπιστος επιστήμονας που μελετάει και ψηλαφεί τα θαυμάσια που ο Κύριος έχει δημιουργήσει και συντηρεί στον υλικό κόσμο. Είναι σωστά τοποθετημένος μέσα σε όλο το σχέδιο του Θεού και μεταξύ άλλων πραγμάτων δεν κινδυνεύει να παρασυρθεί “με την πλάνην των ανόμων”, αλλά παίρνει σωστές θέσεις, υπαγορευόμενες από το Λόγο του Θεού, τις οποίες έρχεται η αληθινή επιστήμη να επιβεβαιώσει. 
Σε αντίθεση με αυτή την ασφαλή και πραγματικά εποικοδομητική και ωφέλιμη για τη κοινωνία θέση, ο μελετητής των φυσικών φαινομένων, που όμως απορρίπτει την αλήθεια του Λόγου του Θεού, υπόκειται σε προκαταλήψεις και μεροληψία, που τον οδηγούν σε ατοπήματα. Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε ότι και ο θεοφοβούμενος επιστήμονας πρέπει να είναι γεμάτος με την...άνωθεν σοφία, η οποία είναι πρώτον μεν καθαρά, έπειτα ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, πλήρης ελέους και καλών καρπών, αμερόληπτος και ανυπόκριτος. Και ο καρπός της δικαιοσύνης σπείρεται εν ειρήνη υπό των ειρηνοποιών.” Ιάκωβος 3:17-18.

Λίγα παραδείγματα θα μας βοηθήσουν, πιστεύουμε, να κατανοήσουμε τα ανωτέρω. 
Τα τελευταία 30 χρόνια με αυξανόμενη συχνότητα παρουσιάζονταν στους αγρούς της Νότιας κυρίως Αγγλίας, μυστηριώδη γεωμετρικά σχήματα στα οποία τα στάχυα είχαν ισοπεδωθεί από κάποια “άγνωστη δύναμη”. Στην αρχή πέρασαν απαρατήρητα, κατόπιν όμως όλο και πιο πολλοί άρχισαν να τα μελετούν. Οι θεωρίες για την προέλευσή τους άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Οι πιο πολλοί τα απέδωσαν σε εξωγήινους που προσεδαφίζονταν στα μέρη εκείνα,• και τόμοι βιβλίων γράφτηκαν. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο διαπίστωναν με ειδικά μηχανήματα την ύπαρξη “ειδικών ακτινοβολιών”. Πολλοί έκαναν σκοπό της ζωής τους τη μελέτη του μυστηρίου αυτού, βέβαιοι ότι μέσα απ’ αυτό θα έλυναν τα μυστήρια του σύμπαντος. Είχαν καταλήξει σε συμπεράσματα και έδιναν διαλέξεις με περισπούδαστο ύφος. Πολλοί είχαν πιστέψει στην άποψή τους, και είχαν δημιουργήσει μία ολόκληρη κίνηση. Πόσο μεγάλη όμως ήταν η απογοήτευσή τους όταν τον Σεπτέμβριο του 1991 δύο συνταξιούχοι Άγγλοι, αποκάλυψαν ότι αυτοί ήταν που τα κατασκεύαζαν για να γελάσουν, όπως χαρακτηριστικά είπαν. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των “ειδικών” με ένα κομμάτι ξύλου και ένα μακρύ σύρμα, κατασκεύασαν τα σχήματα αυτά, που οι επιστήμονες με τόση βεβαιότητα είχαν αποδώσει σε “ανώτερες διάνοιες από άλλους πλανήτες”. Και τα ερωτήματα βέβαια που τίθενται είναι πολλά. Που βρήκαν οι “επιστήμονες” τις “ειδικές ακτινοβολίες”; Τα ευρήματά τους ήταν μία συνειδητή εξαπάτηση, ή η προκατάληψη τύφλωσε την επιστημονική τους κρίση, ώστε να μη μπορούν να κρίνουν σωστά; Όποια και να είναι η αιτία βλέπουμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στο να σπεύδουμε να δεχόμαστε συμπεράσματα που έρχονται σε αντίθεση με το Λόγο του Θεού. 
Στην εναγώνια προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την θεωρία τους, και να ανακαλύψουν τους χαμένους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του πιθήκου και του ανθρώπου, οι οπαδοί της θεωρίας της εξέλιξης παρέβλεψαν την αντικειμενικότητα και την επιστημονική παρατήρηση, απαραίτητα εφόδια κάθε υγιούς επιστημονικής προσπάθειας. 
To 1912 το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στράφηκε στο Piltdown της Νότιας Αγγλίας όπου ανακαλύφθηκαν από τον Charles Dawson, έναν ερασιτέχνη φυσιοδίφη, κομμάτια από ανθρώπινο κρανίο μαζί με σιαγόνα πιθήκου. Όλοι πίστεψαν πώς επιτέλους βρήκαν τον πολυπόθητο συνδετικό κρίκο μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου. Παρενθετικά εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν πράγματι η θεωρία της εξέλιξης ήταν σωστή, θα έπρεπε να υπάρχει όχι μόνο ένα αλλά πάρα πολλά ευρήματα συνδετικών κρίκων. Αμέσως το εύρημα ονομάσθηκε Eoanthropus, και καταχωρήθηκε στο είδος Dawsoni (από το όνομα του Dawson που το ανακάλυψε!). Για πολλά χρόνια το απολίθωμα αυτό αποτέλεσε το αντικείμενο ανακοινώσεων και ανθρωπολογικών διαφωνιών. Το 1953 όμως αποκαλύφθηκε ότι ήταν μία καλοστημένη απάτη, κατά την οποία το ανθρώπινο κρανίο και η σιαγόνα του πιθήκου είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία ώστε να φαίνονται παλαιά! Το μυστήριο, για το ποιος έκανε την απάτη, ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1996 όταν ο παλαιοντολόγος Brian Gardiner και ο ερευνητής Andrew Currant, ανακοίνωσαν ότι ο ένοχος ήταν ένας πρώην έφορος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. (TIME, JUNE 3, 1996). Στην σοφίτα του Μουσείου βρέθηκε ένα κιβώτιο, με τα αρχικά του ενόχου και με όλα τα σύνεργα της απάτης! 
Ένα όμως ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο είναι το γεγονός ότι αυτή, η όχι και τόσο έξυπνη απάτη, εξαπάτησε τόσους επιστήμονες για τόσα πολλά χρόνια. Όταν οι επιστήμονες ξανακοίταξαν τα ευρήματα, μετά την ανακάλυψη της απάτης, απόρησαν πώς προηγουμένως δεν είχαν αντιληφθεί την τεχνητή παρέμβαση που είχε γίνει, (κατάλληλο πριόνισμα, τεχνητή παλαίωση). Η εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι ήθελαν να πιστέψουν στην θεωρία της εξέλιξης, και έτσι έβλεπαν αυτό που ήθελαν να πιστέψουν. 
Ο χαμένος όμως σύνδεσμος δεν είναι μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου. Αυτός ποτέ δεν θα βρεθεί διότι απλούστατα δεν υπάρχει. Ο χαμένος σύνδεσμος είναι μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού! Αυτός δεν είναι ένα νεκρό απολίθωμα, αλλά ο ζωντανός Σωτήρας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, και ο Οποίος ακόμη φωνάζει: “Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ειμή δι Εμού.” Ιωάννης 14:6. Είναι λοιπόν ώρα να σηκωθούμε από τα χώματα, να πάρουμε στα χέρια μας τον Λόγο του Θεού και να εκζητήσουμε το πρόσωπο του Κυρίου. 

"Είμαι συνετώτερος πάντων των διδασκόντων με, διότι τα μαρτύριά Σου είναι μελέτη μου". Ψαλμός ριθ’:99.
Οι ταξιδιώτες του Βόρειου Αρκτικού κύκλου, πριν από αιώνες είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη μεγάλων εκτάσεων από πολύ όμορφα γεωμετρικά σχήματα φτιαγμένα από μικρές πέτρες. Εκπληκτικής συμμετρίας κύκλοι και πολύγωνα κοσμούν εκτάσεις της Αρκτικής ζώνης σαν κάποιος γίγαντας να έπαιζε με τις πετρούλες. Αν και πολλοί είχαν αποδώσει την ύπαρξή τους σε "εξωγήινους", η τελική απάντηση δόθηκε από δύο γεωλόγους, των οποίων το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2003 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Science. Στο άρθρο τους αυτό οι δύο επιστήμονες εξηγούν και αποδεικνύουν μέσω εξομοίωσης σε υπολογιστές, ότι για την εμφάνιση των γεωμετρικών σχημάτων δεν χρειάζονταν "εξωγήινοι", αλλά υπεύθυνη για τη δημιουργία τους είναι η φυσική διαδικασία του παγώματος και λιωσίματος του νερού. Σε διάφορα μέρη του κόσμου κατά καιρούς, γεωμετρικά σχήματα αποδόθηκαν με περισπούδαστο ύφος, σε εξωγήινες παρεμβάσεις για να αποδειχθούν τελικά ότι ήταν φυσικά φαινόμενα. Τα ανωτέρω παραδείγματα και πολλά άλλα φανερώνουν την τάση των ανθρώπων, που αγνοούν την Αλήθεια του Λόγου του Θεού, να εκτραπούν σε μύθους, και να παραβλέψουν ακόμη και την επιστημονική ορθότητα των απόψεών τους. Χωρίς δηλαδή επιστημονική βάσανο, αποδέχονται και εγκολπώνονται μύθους που βέβαια μετά καταρρέουν από την ίδια την επιστήμη. 
Είναι πολύ παράξενο και πραγματικά αξιοπερίεργο ότι ενώ η γνώση έχει τόσο πολύ αυξηθεί, εκ παραλλήλου έχει αυξηθεί και η τάση των ανθρώπων να εκτρέπονται σε μύθους. Αυτό ήταν προφητευμένο στο Λόγο του Θεού: "Διότι θέλει ελθεί καιρός, ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή". Β' Τιμόθεου 4:3-4. 
Είναι παράξενο ότι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν δέχονται την Αλήθεια του Λόγου του Θεού, διότι γι αυτούς είναι μωρία, δέχονται αβασάνιστα μυθεύματα και αφελείς απόψεις που αργότερα καταπίπτουν. 
Τελευταία η διεθνής κοινότητα εμβρόντητη και αγανακτισμένη, έμαθε για την απόφαση της αποκρυφιστικής ομάδας των Ραελιανών να κλωνοποιήσουν ανθρώπινα έμβρυα. Αψηφώντας τις διεθνείς αποφάσεις, τις προειδοποιήσεις των σωφρόνων επιστημόνων, και κάθε έννοια ηθικής ανακοίνωσαν ότι είχαν ήδη κλωνοποιήσει ένα ανθρώπινο έμβρυο. Το διέψευσαν εν μέρει κατόπιν, επιδιδόμενοι στην τέχνη του σκότους και της παραπληροφόρησης. Ο Rael, "προφήτης" της ομάδος των Ραελιανών ισχυρίζεται ότι πράσινοι εξωγήινοι ύψους 120 εκατοστών, τον επισκέφτηκαν σε ένα ηφαίστειο στη Γαλλία, πριν από 30 χρόνια και τον ενημέρωσαν ότι όλη η ανθρώπινη φυλή προέρχεται από κλώνους, που αυτοί έσπειραν πριν από 25.000 χρόνια. Του είπαν λοιπόν ότι έτσι θα φθάσουν στην αιώνια ζωή, μέσα από την τεχνολογία της κλωνοποίησης! (Time 13/1/2003). Η επιχείρησή τους υπολογίζει ότι θα χρεώνει 200.000 $ για κάθε κλωνοποίηση, αποκαλύπτoντας έτσι τα αληθινά τους κίνητρα. Απίστευτο, και όμως τον ακολουθούν αρκετοί. Μα δεν είναι επιστήμονες; 
Ο άνθρωπος που απορρίπτει την αγάπη της αλήθειας του Λόγου του Θεού, μένει εκτεθειμένος στην επίδραση "άλλων" πνευματικών δυνάμεων, που σκοπό έχουν να τον πλανήσουν. "Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης, και εις διδασκαλίας δαιμονίων, δια της υποκρίσεως ψευδολόγων, εχόντων την εαυτών συνείδησιν κεκαυτηριασμένην". Α' Τιμόθεου 4:1-2. 
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2003 ανακοινώθηκε η θανάτωση της περίφημης Dolly, του προβάτου που πριν από 6 χρόνια άνοιξε το δρόμο της κλωνοποίησης. Ήδη από έτους είχε ανακοινωθεί ότι έπασχε από πρώιμη γήρανση και αρθρίτιδα, τελευταία δε, έπασχε από έναν ιό που είχε προκαλέσει κακοήθη όγκο στους πνεύμονές της. Από τότε 6 ακόμη θηλαστικά είδη έχουν κλωνοποιηθεί. Αγελάδα, ποντικός, χοίρος, κουνέλι, κατσίκα και γάτα. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι η διαδικασία της κλωνοποίησης είναι αναποτελεσματική, και μόνο το 3% των προσπαθειών καταλήγουν σε ζώσες γεννήσεις! Δηλαδή το 97% καταλήγουν σε αποτυχίες κυρίως λόγω μεγάλων ανωμαλιών των εμβρύων. Τι γίνεται όμως και με αυτό το 3% που τελικά γεννιέται; Ιάπωνας επιστήμονας ερεύνησε το θέμα αυτό σε κλωνοποιημένα ποντίκια, και διαπίστωσε ότι τα 10 από τα 12 ποντίκια πέθαναν πολύ νωρίτερα από το μέσο όρο ζωής των φυσιολογικά γεννηθέντων ποντικών (Nature Genet. 30/2002). Εν όψει όλων αυτών των επιστημονικών παρατηρήσεων, τι έγιναν οι ουρανομήκεις αλαζονικές κραυγές ορισμένων "επιστημόνων", που έφθασαν να πουν ότι με τη κλωνοποίηση θα γίνουν σαν το Θεό; Ενώ ισχυρίζονται ότι το ενδιαφέρον τους είναι το "καλό της ανθρωπότητας", η ίδια η διαδικασία αποδεικνύει ότι δεν έχουν κανένα σεβασμό στον άνθρωπο. 
Ευτυχώς η διεθνής κοινότητα αντιστέκεται, ακόμη... 
Η αιτία είναι ότι υπάρχουν οι πραγματικοί Χριστιανοί μέσα στους οποίους υπάρχει το φως της αλήθειας του Λόγου του Θεού.
Ο Κύριος είπε: "Σείς είσθε το φώς του κόσμου. Πόλις κειμένη επάνω όρους δεν δύναται να κρυφθή". Ματθαίος 5:14. Και "μη συγκοινωνείτε εις τα έργα τα άκαρπα του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Εφεσίους 5:11...

Πηγή:  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.