Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γαλ.6:8. διότι ο σπείρων εις την σάρκα εαυτού θέλει θερίσει εκ της σαρκός φθοράν, αλλ' ο σπείρων εις το Πνεύμα θέλει θερίσει εκ του Πνεύματος ζωήν αιώνιον.


Η σπορά της νιότης.

Ήταν παιδί πιστών γονιών, και διάλεξε να κάνει τη ζωή του μακρυά από τον Χριστό, και τα "αγιωτικά" που τον είχαν ζαλίσει από μικρό.
Έκανε λοιπόν τις μικρές του νεανικές επαναστάσεις, πήγε εθελοντής στο στρατό, και μετά κλέφτικε με μια κοπέλα, και την αρραβωνιάστηκε.
Ο πατέρας του όμως του είπε δυο τελευταίες κουβέντες...
- Άκουσε παιδί μου, αυτά που κάνεις τώρα, να ξέρεις πως θα σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Η μητέρα σου κι εγώ προσευχόμαστε για σένα, και είμαστε βέβαιοι στις υποσχέσεις του Θεού, πως κάποια μέρα θα επιστρέψεις στο Χριστό. Τώρα μπορείς να διαλέξεις όποια κοπέλα θέλεις να παντρευτείς, όμως να ξέρεις πως μεθαύριο το σπίτι σου θα είναι διχασμένο, και θα πληρώσεις τις επιλογές σου με πολλά δάκρυα και πόνο.
Το παιδί του όμως προχώρησε εκείνο όπως νόμιζε. Είκοσι χρόνια πέρασαν σε ζωή αμαρτίας πολύ άστατη, χωρίς ούτε την ίδια του την γυναίκα να τιμά. Μετά από καιρό συνήλθε και με ασυγκράτητα δάκρυα ταπεινώθηκε μπροστά στον Θεό, η καρδιά του μετανόησε, και η ζωή του μεταμορφώθηκε.
Αλλά η αμαρτία είχε ήδη σκάψει βαθιά στην οικογένειά του, και είχε γίνει μεγάλη ζημιά. Η γυναίκα και τα παιδιά του που τον είχαν πάντα για το "μαύρο πρόβατο", δεν μπορούσαν να δεχθούν τον Χριστό που τους έφερε στο σπίτι...

Συμπέρασμα...Αν σπέρνουμε στο ψέμα, στην ανυπακοή και γενικότερα στη σάρκα, θα θερίσουμε κάποτε πολύ πόνο, και φθορά. Ιδιαίτερα όσοι γνωρίζουν από μικρά παιδιά την αλήθεια, και τους ακολουθούν οι προσευχές των γονιών τους, θα συναντούν την αγάπη του Θεού να τους καταδιώκει σε κάθε τους βήμα.
Ο Θεός θα συντρίψει, και θα ταπεινώσει τις καρδιές τους. Δεν συμφέρει κανέναν να παίρνει επιπόλαια τη σχέσει του με τον Θεό, και να τραβάει το δρόμο του αδιάφορα.
Είναι προτιμότερο να ταπεινωθούμε εμείς εγκαίρως, πριν αναγκαστεί ο Θεός να το κάνει με πολύ δύσκολο τρόπο για μας. Κι αυτό γιατί μας αγαπάει χωρίς μέτρο, και δεν θέλει να χαθούμε αιώνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.