Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχει καλό μέσα μας, ο άνθρωπος είναι πονηρός Ματθ. 7:11. Όλες οι σκέψεις και οι επιθυμίες της καρδιάς είναι πονηρές Γεν. 6:5.

Αν οι σκέψεις και οι επιθυμίες της καρδιάς μας δεν είναι πονηρές, αυτό συμβαίνει όχι γιατί έχουμε "βελτιώσει" τους εαυτούς μας, αλλά γιατί ο Ιησούς μας έχει σώσει και έχει πάρει κυριαρχία επάνω μας, γιατί Αυτός είναι μέσα μας. Αυτός είναι που σκέφτεται και ενεργεί το αγαθό μέσα μας, Αυτός και όχι εμείς. Εμείς από μόνοι μας το μόνο που μπορούμε να σκεφτόμαστε και να κάνουμε είναι ο πονηρός τρόπος, αλλά Εκείνος μπορεί να ενεργεί μόνο με αγαθό τρόπο. "Ο Χριστός μέσα σας, η ελπίδα της δόξας", λέει ο Παύλος Κολοσ. 1:27.
Ας αγωνιστούμε γι' αυτή τη δόξα, τη δόξα τη δική Του, και όχι τη δική μας. Είμαστε ανίκανοι να κάνουμε το καλό με τη δική μας δύναμη.
Μ' αυτό τον τρόπο φανερώνεται η πραγματική μεταστροφή. Η αληθινή μεταστροφή συνεπάγεται αναγνώριση το ότι..."Ο Χριστός είναι η δικαιοσύνη μας". Εμείς δεν είμαστε δίκαιοι, αλλά Αυτός μέσα μας είναι δίκαιος, Αυτός είναι η δόξα μας.
Με τη δύναμή μας, με τον ζήλο μας και τις προσπάθειές μας δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα γνήσιο:Όσες προσπάθειες κι αν κάνουμε,δεν μπορούμε να σώσουμε εμείς κανένα,γιατί... "Κανείς δεν μπορεί να έρθει προς Εμένα, αν δεν τον ελκύσει ο Πατέρας ο οποίος με έστειλε" Ιωαν. 6:44.
Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας έχει ελκύσει και μας έχει φέρει στον Γιο Του, και ας προσευχηθούμε Εκείνος να ελκύσει κι άλλους. Ας μην φανταζόμαστε ποτέ όμως ότι εμείς με τις προσπάθειες μας και τις προσευχές μας θα μπορέσουμε να μεταστρέψουμε ανθρώπους στον Χριστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.