Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Β' Κοριν.6:2.Εν καιρώ δεκτώ επήκουσά σου και εν ημέρα σωτηρίας σε εβοήθησα· ιδού, τώρα καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού, τώρα ημέρα σωτηρίας·

Ένας ναύτης είχε κάποια συμπτώματα,που του προκάλεσαν ανησυχία και τον έκαναν να πάει στο γιατρό.Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους του.Οι μέρες του ήταν μετρημένες,και συντριμμένος από τη διάγνωση,μπήκε σε ένα κουρείο για το τελευταίο του κούρεμα.Όταν ήρθε η σειρά του,είπε στον κουρέα.
- Φρόντισε να με κουρέψεις καλά,γιατί είναι το τελευταίο μου κούρεμα.Μ'αυτό θα πάω στην κόλαση.
Ο κουρέας που ήταν πιστός άνθρωπος,με διακριτικότητα ζήτησε να μάθει την ιστορία που κρυβόταν,πίσω από την σαρκαστική φράση του πελάτη του.
Ο ναύτης του είπε για την ασθένειά του,και ο κουρέας τότε άρχισε να του μιλάει για την ελπίδα που είχε στην καρδιά του,και ότι θα πήγαινε κοντά στον Χριστό όταν θα πέθαινε.Του είπε ότι κι εκείνος θα μπορούσε να πάει με τον Χριστό,αν μετανοούσε για την αμαρτωλή του ζωή,και ζητούσε από τον Χριστό να τον σώσει.
Το κούρεμα τελείωσε και ο ναύτης έφυγε.
Σε λίγο καιρό μπήκε στο νοσοκομείο,αλλά η περίπτωσή του δεν έπαιρνε χειρουργείο,ούτε κάποια άλλη θεραπεία.
Έμεινε εκεί ώσπου σε λίγες μέρες πέθανε.Λίγες εβδομάδες αργότερα μια νοσοκόμα,παρέδωσε στον κουρέα ένα σημείωμα του ναύτη,που είχε γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί με τρεμάμενα χέρια.
" Όχι για την κόλαση,αλλά στη δόξα μαζί τον Χριστό" !!!

Κάθε ψυχή είναι πολύτιμη στα μάτια του Θεού.Επιτρέπει συνθήκες στη ζωή μας,γεγονότα και καταστάσεις,που θα μας οδηγήσουν σε ταπείνωση και μετάνοια.Υπάρχει όμως και η περίπτωση,αντί να μαλακώσει και να συντριβεί η καρδιά μας,να σκληρύνει και να πετρώσει.Ίσως όμως να μην έχουμε άλλη ευκαιρία,γι αυτό σήμερα είναι ο καιρός,σήμερα είναι ημέρα σωτηρίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.