Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η περγαμηνή.

Α' Ιωάννην1:7. "εάν όμως περιπατώμεν εν τω φωτί, καθώς αυτός είναι εν τω φωτί, έχομεν κοινωνίαν μετ' αλλήλων, και το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας".
Μια ιστορία αναφέρει ότι κάποτε, ενώ ο Λούθηρος ήταν άρρωστος στο δωμάτιό του, παρουσιάστηκε ο διάβολος μπροστά του κρατώντας μια μεγάλη περγαμηνή. Χαμογέλασε ειρωνικά, και την άφησε να ξετυλιχθεί. 
Η μια άκρη της έφτανε στο πάτωμα, κι ακόμα δεν είχε ξεδιπλωθεί τελείως. Μέσα εκεί ήταν γραμμένες όλες οι αμαρτίες του. Όπως ήταν φυσικό για μια στιγμή, η καρδιά του βούλιαξε από το βάρος που ένιωσε, και πήγε να σπάσει.
Ξαφνικά όμως μια σκέψη φώτισε τον νου του, και του είπε...
- Είναι όλα αλήθεια, μόνο που έχεις ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό.
Το αίμα του Ιησού Χριστού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία!
Μόλις άκουσε αυτά τα λόγια ο κατήγορος εξαφανίστηκε, μαζί με την περγαμηνή του.
Κάποτε πάλι ένας άνθρωπος του Θεού κήρυττε επάνω στο εδάφιο του θέματός μας, όταν κάποιος από το ακροατήριο τον διέκοψε, και του είπε...
- Πως είναι δυνατόν το αίμα να καθαρίζει αμαρτίες;
Ο κήρυκας σταμάτησε για λίγο, και μετά τον ρώτησε...
- Πως γίνετε το νερό που πίνουμε να σβήνει την δίψα;
Και ο ακροατής απάντησε...
- Δεν ξέρω το πως, αλλά πάντως το κάνει! είναι αλήθεια.
- Ακριβός το ίδιο μπορώ να πω κι εγώ στο ερώτημά σας. Δεν ξέρω πως το αίμα του Ιησού Χριστού καθαρίζει της αμαρτίες μας, γνωρίζω όμως ότι το κάνει, και αυτό αρκεί!

Είναι γεγονός ότι το αίμα του Ιησού Χριστού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία, αν όμως περπατούμε στο φως, καθώς Αυτός είναι φως, και είμαστε ενωμένοι μαζί Του. Ας αφήσουμε το φως της αλήθειας του Λόγου Του, το φως του Πνεύματός Του, να φωτίσει την καρδιά και τον δρόμο μας. Να δούμε την αμαρτία μας, να την πούμε με το όνομά της, να την φέρουμε σ Αυτόν, και να Του ζητήσουμε να μας καθαρίσει.
Τότε κανείς δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει, γιατί μπροστά στον Κύριό μας θα είμαστε καθαροί και δικαιωμένοι!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.