Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πρόβατο ή γουρούνι;

"Ας εγκαταλίπη ο ασεβής την οδόν αυτού και ο άδικος τας βουλάς αυτού· και ας επιστρέψη προς τον Κύριον, και θέλει ελεήσει αυτόν· και προς τον Θεόν ημών, διότι αυτός θέλει συγχωρήσει αφθόνως". Ησαΐας 55:7

Πως διακρίνουμε έναν ευσεβή από έναν ασεβή όταν πέσουν και οι δύο στο ίδιο αμάρτημα; 
Το ερώτημα είναι παρόμοιο με το εξής...Πως ξεχωρίζεις ένα πρόβατο από ένα γουρούνι, όταν και τα δύο πέσουν σ' έναν λάκκο με βούρκο;
Απλούστατα το γουρούνι, όχι μόνο δε θα λυπηθεί που έπεσε μέσα στο βούρκο, αλλά θ'αρχίσει να κυλιέται εκεί μέσα κατευχαριστημένο.
Αντίθετα το αρνάκι μόλις πέσει, θα κάνει σαν τρελό να σηκωθεί, θα θέλει να βγει από κει όσο ποιο γρήγορα γίνετε, και θα προσπαθεί να ξεκολλήσει τη λάσπη από πάνω του.
Στην πνευματική μας πορεία συναντούμε παγίδες, πειρασμούς, ύπουλες λακκούβες. Τότε αν πέσουμε, δεν χωρεί απελπισία και απογοήτευση. Μία είναι η λύση. Επιστροφή στον Θεό τον Πατέρα μας. Να μας πλύνει τις πληγές μας, να μας καθαρίσει, να μας απελευθερώσει από την αμαρτία μέσα μας, δια του σταυρού του Ιησού Χριστού. Α' Ιωάννην 2:1-2.
Αυτό θα πει πνευματική ευαισθησία. Μόλις λερωθώ, θέλω να καθαριστώ. Το βλέπω σαν ξένο στοιχείο επάνω μου, δεν το αποδέχομαι σαν κατάσταση στην ζωή μου, το μισώ, το απεχθάνομαι, θέλω να απαλλαγώ.
Και τότε αν πραγματικά το θέλω, η δύναμη και η ενέργεια είναι του Θεού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.