Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ιωάν.10:4-5. Και όταν εκβάλη τα εαυτού πρόβατα, υπάγει έμπροσθεν αυτών, και τα πρόβατα ακολουθούσιν αυτόν, διότι γνωρίζουσι την φωνήν αυτού. Ξένον όμως δεν θέλουσιν ακολουθήσει, αλλά θέλουσι φύγει απ' αυτού, διότι δεν γνωρίζουσι την φωνήν των ξένων.

Ένας τουρίστας στη Μέση Ανατολή διηγείται την εμπειρία που είχε,όταν μια ζεστή μέρα στάθηκε κοντά σε μια πηγή για να δροσιστεί,και να βγάλει μερικέςφωτογραφίες.Λέει λοιπόν ότι,τρία κοπάδια πρόβατα πλησίασαν την πηγή από διαφορετικές κατευθύνσεις,και άρχισαν να πίνουν νερό.Καθώς τα έβλεπα να ανακατεύονται μεταξύ τους, αναρωτήθηκα πως θα μπορούσε ο κάθε βοσκός να ξεχωρίσει τα δικά του πρόβατα,επειδή ήταν πάρα πολλά.
Όταν τα πρόβατα ήπιαν νερό,είδα έναν από τους βοσκούς να φωνάζει κραδαίνοντας την μαγκούρα του.
- Ακολουθήστε με!! Αμέσως τα δικά του πρόβατα ξεχώρισαν από τα άλλα,και πήγαν από πίσω του.Το ίδιο έκανε κι ο δεύτερος βοσκός.
Εντυπωσιασμένος πλησίασα τον τρίτο βοσκό και τον ρώτησα αν τα δικά του πρόβατα θα με ακολουθούσαν,αν φώναζα κι εγώ την ίδια φράση.
- Γιατί δεν δοκιμάζεις,μου χαμογέλασε.Άρχισα κι εγώ να φωνάζω.
- Ακολουθήστε με,ακολουθήστε με!! Τα πρόβατα σήκωσαν ξαφνιασμένα τα κεφάλια τους,κανένα όμως δεν δεν κουνήθηκε από την θέση του.
- Κανέναν δεν ακολουθούν εκτός από σένα; τον ρώτησα.
- Κανέναν,ήταν η απάντησή του.

Αλίμονο αν υπακούμε κι εμείς κάθε φωνή που μας καλεί ν ακολουθήσουμε.
Ένας μόνο είναι Αυτός που έδωσε την ζωή Του για μας.Σταυρώθηκε πληρώνοντας το χρέος για τις αμαρτίες μας,και αναστήθηκε για την δικαίωσή μας.Είναι ο καλός Ποιμένας που γνωρίζει τα πρόβατά Του,και αυτά ακούνε την φωνή Του,μελετώντας τον Λόγο Του,για να γνωρίσουν το θέλημά Του.Εκείνος φροντίζει για την πρόοδό μας,και την αύξησή μας την πνευματική,και μας οδηγεί σε δροσερά νερά,που χορταίνει την ψυχή μας.Και αυτό μέχρι να μας πάρει κοντά Του,στο σπίτι του Πατέρα μας στον ουρανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.