Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Α' Κοριν.1:18. Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού.

Ένας Δήμαρχος μιας κωμόπολης που ήταν ιδιοκτήτης μιας σαπωνοποιίας,δέχθηκε μια μέρα την επίσκεψη ενός πιστού ανθρώπου,που του ζήτησε να του διατεθεί ένας κατάλληλος χώρος για μια υπαίθρια χριστιανική συναυλία,με μήνυμα για τη σωτηρία που η αγάπη του Θεού προσφέρει στον άνθρωπο.
Ο Δήμαρχος ήταν πολύ σκεφτικός και διστακτικός,και σε κάποια στιγμή της συζήτησης αντιτάχθηκε έντονα,λέγοντας:
- Τόσα χρόνια κηρύττετε το Ευαγγέλιο που λέτε ότι σώζει,αλλά δεν είδα να λιγοστεύουν ούτε οι κακοποιοί,ούτε οι λωποδύτες,ούτε οι απατεώνες,που μας περικυκλώνουν καθημερινά.
- Κύριε Δήμαρχε με όλο το σεβασμό,είπε ο πιστός άνθρωπος,έχω να σας πω πως η Αγία Γραφή λέει,ότι το φως ήρθε στον κόσμο,αλλά εμείς οι άνθρωποι προτιμήσαμε το σκοτάδι.Για σκεφθείτε πως εσείς είστε χρόνια εργοστασιάρχης παραγωγής σαπουνιού,κι όμως τριγυρνάνε στην πόλη πολλά βρώμικα παιδιά,αλλά και μεγάλοι άνθρωποι.
- Αφού δεν πλένονται με το σαπούνι,πως θα ξεβρομίσουν; είπε συνοφρυωμένος πολύ έντονα ο Δήμαρχος.
- Πολύ σωστά,μόνος σας απαντήσατε κύριε Δήμαρχε.Αυτό ισχύει και για το Ευαγγέλιο του Χριστού.Πρέπει να το θελήσουμε για να δούμε αλλαγή στη ζωή μας!!!

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν πονηρές αλλά και προσβλητικές σκέψεις για τον Θεό,μη γνωρίζοντας ότι για να έχει αποτέλεσμα το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού στις καρδιές τους,πρέπει να ενωθεί με πίστη.Τότε παράγετε αυτή η ενέργεια,που είναι η δύναμη του Θεού,και έχει σαν αποτέλεσμα την σωτηρία του ανθρώπου.
Η δύναμη αυτή σε αναγεννά,σε μεταμορφώνει,και είναι αναλλοίωτη.Πρέπει να την ποθήσεις και να την επικαλεστείς μέσα από την καρδιά σου,για να την δεις να ενεργείτε μέσα σου.Η δύναμη αυτή φέρνει ελευθερία στην καρδιά σου από πάθη και μίση,από την δύναμη και την επιρροή του διαβόλου,και από τον αιώνιο θάνατο σου δίνει αιώνια ζωή.Η δύναμη αυτή σου δίνει την εξουσία να γίνεις παιδί του Θεού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.