Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Κολοσσαείς 1:13-14. όστις ηλευθέρωσεν ημάς εκ της εξουσίας του σκότους και μετέφερεν εις την βασιλείαν του αγαπητού αυτού Υιού· εις τον οποίον έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτιών·

Πριν πολλά χρόνια μια ομάδα χριστιανών ιεραποστόλων συναντήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας με αντιπροσώπους διαφόρων τοπικών θρησκειών,με σκοπό να συζητήσουν πάνω "στα πιστεύω" τους.Κατά την διάρκεια των συζητήσεων ένας αντιπρόσωπος μιας από τις κυριότερες θρησκείες της Ινδίας στράφηκε σε κάποιον ιεραπόστολο και τον ρώτησε.
- Πείτε μου ένα πράγμα,που η δική σας θρησκεία μπορεί να προσφέρει στο λαό της Ινδίας,που η δική μας δεν μπορεί.Ο ιεραπόστολος σκέφτηκε για λίγο,και μετά του είπε.
- Συγχώρηση!!!
Κάποιος άλλος που είχε μεγάλη σχέσει με τους μουσουλμάνους,είπε.
- Έχω ρωτήσει αμέτρητους μουσουλμάνους από αυτούς που προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα,έχουν πάει στην Μέκκα,νηστεύουν στο Ραμαζάνι και είναι πολύ ποιο αφοσιωμένοι από πολλούς χριστιανούς,αν οι αμαρτίες τους έχουν συγχωρεθεί,και η απάντηση είναι δεν ξέρουμε,ελπίζουμε όμως για το καλύτερο.

Τι μας ωφελεί αλήθεια μια θρησκεία,αν δεν μας εξασφαλίζει την συγχώρηση των αμαρτιών μας;Τι μας χρειάζονται οι ιθηκοδιδασκαλίες και οι τύποι,αν δεν μας δίνουν αιώνια ζωή;Μόνο ο Ιησούς Χριστός προσφέρει πλήρη άφεση των αμαρτιών μας.Είναι μια δωρεάν και κατά χάριν σωτηρία για μας,που στοίχισε το αίμα του του Υιού του Θεού,πληρώνοντας το τίμημα στη θέση μας.
Και είμαστε σίγουροι,γιατί ο Λόγος Του μας διαβεβαιώνει,ότι όποιος μετανοήσει και επιστρέψει σαν τον άσωτο γιο στην αγκαλιά Του,έχει συγχώρηση των αμαρτιών του,και αιώνια ζωή δια Ιησού Χριστού,χωρίς "θα δούμε και ίσως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.