Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ελπίδα για τους πιστούς εν μέσω των προβλημάτων.

Γιατί ένας σεισμός αφήνει άθικτο ένα σπίτι και ισοπεδώνει κάποιο άλλο; Γιατί κάποιος πεθαίνει από καρκίνο και ο άλλος κάνει μία απλή εγχείριση και γίνεται καλά;

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, ο Παύλος όμως αναφέρει: "Εξεύρομεν δε ότι πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού· διότι όσους προεγνώρισε, τούτους και προώρισε συμμόρφους της εικόνος του Υιού αυτού, διά να ήναι αυτός πρωτότοκος μεταξύ πολλών αδελφών· όσους δε προώρισε, τούτους και εκάλεσε, και όσους εκάλεσε, τούτους και εδικαίωσε, και όσους εδικαίωσε, τούτους και εδόξασε, Ρωμαίους 8:28-30.

Ο Θεός αυτή τη στιγμή κάνει 10.000 διαφορετικά πράγματα. Εμείς όμως μπορεί να αντιληφθούμε 3-4 πράγματα, από όσα ο Θεός κάνει στην ζωή μας. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΖΗΤΟΥΜΕ Η ΝΟΟΥΜΕ Φιλιππησίους 3:20. 

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, και αυτά που βλέπουμε είναι σαν μέσα από μία κλειδαρότρυπα. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα, που συμβαίνουν σε εμάς. Δεν καταλαβαίνουμε από τι ο Θεός μας έχει προστατεύσει. Αν δεν ευχαριστούμε τον Θεό για ότι μας έχει δώσει, ας Τον ευχαριστούμε τουλάχιστον για όσα έχουμε αποφύγει. Μερικές καταστάσεις θα κλονίσουν την πίστη μας. Εάν επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε πλήρως γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει, θα απογοητευτούμε. Εάν επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε την αγάπη, την αγαθοσύνη και την σοφία του Θεού βασιζόμενοι στο τι μας συμβαίνει, τότε  θα καταλήξουμε πως ο Θεός δεν μας αγαπάει. Στον Εκκλησιαστή 3:11 διαβάζουμε ότι: «Ο Θεός έχει ορίσει τον κατάλληλο καιρό που κάνει το καθετί. Και μέσα στον άνθρωπο έβαλε την αίσθηση της αιωνιότητας. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να καταλάβει το έργο που κάνει ο Θεός από το απώτερο παρελθόν ως το απώτερο μέλλον, παρά μόνο αυτά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Επειδή δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται ότι γίνεται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σκοπός σε όσα ο Θεός πράττει. Δεν πιστεύουμε στην τύχη. Τα πάντα έχουν έναν αγαθό σκοπό! 

Προτού ένας αγαλματοποιός λαξέψει ένα μάρμαρο, δεν μπορούμε να δούμε τι πρόκειται να δημιουργήσει. Όταν όμως αρχίσει να σφυρηλατεί με το σφυρί, το καλέμι και το σκαρπέλο, τότε βλέπουμε σιγά σιγά να διαμορφώνεται κάτι όμορφο.  Πολλές φορές, ο Κύριος παίρνει το δικό του πνευματικό σφυρί, ώστε να μας σμιλέψει στο πρόσωπο και τον χαρακτήρα του Χριστού. Όταν τελειώσει θα ήμαστε πιο όμορφοι, επειδή θα έχουμε μοιάσει πιο πολύ στον Χριστό. 

Οι πιο όμορφοι Χριστιανοί, δεν είναι οι νέοι, οι πλούσιοι, οι μορφωμένοι, οι επιτυχημένοι και απόλυτα υγιείς. Οι μεγαλύτεροι ήρωες της πίστης στην Αγία Γραφή, αλλά και οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι ήρωες της πίστης, είναι αυτοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και εφάρμοσαν τις δύο μεγαλύτερες εντολές που ο Θεός μας έχει δώσει. Αγάπησαν δηλαδή τον Θεό και τον πλησίον τους ως σ εαυτόν και τον Χρυσό Κανόνα. Αυτοί οι Χριστιανοί  δόξασαν τον Θεό, ακόμη και μέσα στα προβλήματα, παρουσίασαν και ανέδειξαν την μεγαλοπρέπεια και την ομορφιά του Χριστού, και έλκυσαν όσους δεν αγαπούν τον Θεό, στη Θεία αγάπη και πρόνοια.

Ο ΘΕΟΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Μην με παρεξηγήσετε, δεν ισχυρίζομαι πως ο Θεός δεν δοξάζεται όταν μας απομακρύνει τα προβλήματα. Αλλά νομίζω πως εάν θέλουμε να ήμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι πολύ πιο δύσκολο να δοξάζουμε τον Θεό όταν λέει όχι ή περίμενε, παρά όταν λέει ναι.

Επειδή όμως είναι πιο δύσκολο να δοξάζεις τον Θεό εν μέσω των προβλημάτων, για αυτό και είναι μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της εμπιστοσύνης, αγάπης, αφοσίωσης, υπομονής, πίστης και των καλών έργων του πιστού εν μέσω της δύσκολης περίστασης.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Για αυτό και υπάρχει ελπίδα σε κάθε δύσκολη περίσταση. Ο σκοπός του Θεού είναι να χρησιμοποιήσει κάθε περίσταση, ώστε να μορφώσει τον χαρακτήρα του Χριστού στην ζωή μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.