Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εν αρχή ο Θεός εποίησε τον ουρανόν και την γη.

Τρεις είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει κάθε άνθρωπος: Από πού ήρθα; Για ποιο λόγο είμαι εδώ και πού πηγαίνω;
Ποτέ δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στην τρίτη ερώτηση, μέχρι να δοθεί απάντηση στο δεύτερο ερώτημα, και ποτέ δεν θα δοθεί απάντηση στο δεύτερο ερώτημα, μέχρι να δοθεί απάντηση στο πρώτο. Το βιβλίο της Γενέσεως μας λέει από πού ήρθαμε, και μας λέει επίσης γιατί είμαστε εδώ. Δημιουργηθήκαμε για να γνωρίσουμε και αγαπήσουμε τον Θεό. Γι΄αυτό και όταν Τον αγαπάμε, βρίσκουμε νόημα και εκπλήρωση, απίστευτη ευχαρίστηση και ολοκλήρωση. Όσο πιο πολύ Τον γνωρίζουμε, τόσο μεγαλύτερη χαρά και ειρήνη έχουμε.

Στο πρώτο εδάφιο της Αγίας Γραφής έχουμε μία διακήρυξη, και όχι ένα επιχείρημα: Εν αρχή ο Θεός εποίησε τον ουρανό και τη γη.

Ο Θεός είναι η καλύτερη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.
Προϋπόθεση 1) Οτιδήποτε ξεκινάει για να υπάρχει, πρέπει να έχει κάποιο σκοπό.
Προϋπόθεση 2) Το Σύμπαν ξεκίνησε να υπάρχει.
Συμπέρασμα: Για να υπάρχει το Σύμπαν, πρέπει να έχει κάποιο σκοπό.

Επιχείρημα 2: Ο Θεός είναι η καλύτερη εξήγηση για ένα Σύμπαν που συντηρεί τη ζωή.
Σκέψου τα παρακάτω παραδείγματα:
1) Εάν η φόρτιση των ηλεκτρονίων και των πρωτονίων δεν ήταν ακριβώς ισόποση - εξισωμένη, τότε τα άτομα του υδρογόνου θα επαναστατούσαν το ένα εναντίων του άλλου, και δε θα υπήρχαν γαλαξίες.
2) Εάν η αναλογία της μάζας των πρωτονίων και νετρονίων από 1836 σε 1 ήταν ελάχιστα διαφορετική, δεν θα υπήρχε χημεία.

Τα δύο αυτά επιχειρήματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αιτία και ο σχεδιαστής δημιουργός του Σύμπαντος, είναι ένα έξυπνο, άυλο, δυνατό, αναλλοίωτο ων το οποίο προϋπήρχε ανεπηρέαστο από το χρόνο (και τη φθορά που αυτός προκαλεί) σε ένα αιώνα καθεστώς πέρα από την αρχή του Σύμπαντος. Αυτό το ων είναι κοντά στη παραδοσιακή Ιουδαϊκό-Χριστιανική αντίληψη περί του Θεού, στην οποία μπορούμε δικαιολογημένα να καταλήξουμε ότι είναι αληθινός και υπάρχει.

Εάν πιστεύουμε πως δημιουργηθήκαμε από το τίποτα, τότε πρέπει να συμπεράνουμε πως ζούμε για το τίποτα, και μία μέρα θα πάμε στο τίποτα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος δημιούργησε τον Θεό; Η Αγία Γραφή δεν επιχειρηματολογεί υπέρ της ύπαρξης του Θεού, το μόνο που αναφέρει είναι πως είναι αυθύπαρκτος, άναρχος, αναλλοίωτος και αιώνιος. Όταν ο Μωυσής ρώτησε το όνομα του Θεού, ο Θεός απάντησε πως είναι ο Ων, είναι δηλαδή αυτός που υπάρχει.

Το σύμπαν έχει ημερομηνία έναρξης.
Το κείμενο λέει, "στην αρχή", αναφερόμενο στην αρχή όλων των δημιουργημάτων. Το γεγονός αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι η ύλη δεν είναι αιώνια. Υπήρξε μια εποχή που ύλη όπως την ξέρουμε δεν υπήρχε. Το σύμπαν δεν είναι αιώνιο. Υπάρχει μια στιγμή που οι ουρανοί και η γη δεν υπήρχαν. Τα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας, τα δέντρα και τα κτίρια και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, τα πράγματα που έχουμε, τα βουνά και τους ωκεανούς, τίποτε από αυτά δεν είναι αιώνια. Μόνο ο Θεός είναι αιώνιος. Οτιδήποτε άλλο είχε μια αρχή. Ακόμα και ο ίδιος ο χρόνος δημιουργήθηκε από τον Θεό.

Αυτός ο κόσμος είναι το σπίτι του Θεού. Έχει αφήσει παντού ενδείξεις για το τι είδους Θεός είναι. Αυτό εγείρει ένα ερώτημα που τα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσουν, (και οι ενήλικες κρυφά αναρωτιούνται): Ποιος δημιούργησε τον Θεό; Η απάντηση είναι, κανείς. Ήταν εκεί πριν από την έναρξη. Δεν είχε καμία αρχή. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα. Παραδέχομαι ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτό. Ο Θεός πηγαίνει πολύ πέρα από τις ρου της χημείας, ή της βιολογίας, ή την ιστορία, ή τα μαθηματικά, ή η κβαντική μηχανική, ή τις εικασίες της θεωρητικής κοσμολογίας. Κατοικεί στην αιωνιότητα, που σημαίνει κανένα τηλεσκόπιο δεν μπορεί να τον βρει, και δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα υπολογιστή που να μπορεί να τον ορίσει.

Το Σύμπαν δημιουργήθηκε από το Θεό, από το τίποτα.
Η Γένεση μας λέει ότι ο Θεός δημιούργησε όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Δημιούργησε τον ήλιο και τα αστέρια, και το φεγγάρι, και τους πλανήτες. Δημιούργησε τους κομήτες, και τους αστεροειδείς. Δημιούργησε ακόμη και τις μαύρες τρύπες του διαστήματος. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν 400 δισεκατομμύρια άστρα στον γαλαξία Milky Way. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια άστρα. Γι΄αυτό και η Αγία Γραφή αναφέρει πως «Οι ουρανοί διηγούνται την δόξαν του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργον των χειρών αυτού.» Ψαλμός 19:1.

Ο Θεός έχει αφήσει τα αποτυπώματά του σε όλο το σύμπαν. Αυτός δημιούργησε τους ουρανούς και τη γη από το τίποτα. Ο τεχνικός όρος είναι εκ του μηδενός. Μίλησε και τα αστέρια γεμίζουν τον ουρανό. Μίλησε και τα πουλιά άρχισαν να πετούν. Μίλησε και το ψάρι άρχισε να κολυμπά. Μίλησε και τα τριαντάφυλλα άρχισαν να ανθίζουν. Μίλησε και το σαλιγκάρι άρχισε να σέρνεται,

Ο Θεός είναι, ο Θεός ενεργεί, ο Θεός δημιουργεί. Αυτός είναι κυρίαρχος. Είναι Παντοδύναμος. Μόνο ο Θεός δημιουργεί. Ο διάβολος δεν δημιουργεί. Εμείς δεν δημιουργούμε τίποτα. Εμείς παίρνουμε το υπάρχον υλικό, και το μετατρέπουμε σε κάτι άλλο. Μόνο ο Θεός δημιουργεί κάτι από το τίποτα. Επειδή αυτός είναι ο Δημιουργός, είναι μεγαλύτερος από τη δημιουργία του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή μου, που είναι μεγαλύτερο από τον Θεό. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που έχω, που να μην μπορεί να το λύσει. Τίποτα που με μπερδεύει, δεν τον μπερδεύει. Τίποτα που με σταματά, δεν τον σταματά. Αν αξίζει να εμπιστευτώ κάποιον, αξίζει να εμπιστευτώ τον Κυρίαρχο Θεό του Σύμπαντος, που στο σταυρό του Γολγοθά έδειξε πόσο μεγάλη αγάπη, στέλνοντας τον Υιό Του για να σταυρωθεί για τις αμαρτίες μας...

Πηγή: http://www.eeenikaias.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.