Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε, αλλά θα πεθάνουμε;



Πριν από εμάς, άνθρωποι πλούσιοι αλλά και φτωχοί, άνθρωποι δυνατοί, αλλά και αδύνατοι, σοφοί με μεγάλη φήμη, εργάτες, εργοδότες, αμαρτωλοί, αλλά και άγιοι άνθρωποι, προσπάθησαν να επιζήσουν. Όλοι αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν ένα και μοναδικό πρόβλημα, τον θάνατο. Μήπως κάποιος απ αυτούς κατάφερε να δώσει λύση; Αποδείχθηκε ότι ο πλούτος είχε μικρή δύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η δύναμη των δυνατών ασήμαντη, η γνώση των σοφών φτωχή, έτσι οι πλούσιοι άφησαν εδώ τα πλούτη τους, και οι σοφοί την γνώση τους, οι πολιτικοί, οι θρησκευτικοί ηγέτες, και τόσοι άλλοι άφησαν τα πάντα νικημένοι από τον θάνατο. Τι κρίμα, αυτό ήταν όλο; Που είναι η δόξα του ανθρώπου; Η δύναμη, η σοφία, τα μεγάλα λόγια, δεν στάθηκε τίποτε ικανό να αντιμετωπίσει τον θάνατο, και ο θάνατος υπερίσχυσε; Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε, αλλά θα πεθάνουμε; Κανείς σοφός στην καρδιά δεν μπορεί να δώσει λύση; Δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Βασιλεύει σε όλους τους ανθρώπους και στα πάντα; Φέρνει δυστυχία, και αποχωρισμό από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, φέρνει φόβο. Και ο φόβος δένει τους ανθρώπους για μια ολόκληρη ζωή. Το ωραιότερο δημιούργημα του Θεού, ο άνθρωπος, είναι όπως η σκόνη που φυσάει ο άνεμος; Είναι όπως το άνθος που μαραίνετε; 
Ο θάνατος τελικά δεν νικιέται; Πως μπορεί ο άνθρωπος να τον αντιμετωπίσει; Το τελειότερο δημιούργημα που έπλασε ο Θεός, το έπλασε για να πεθαίνει; Την απάντηση θα την δώσεις εσύ φίλε. 

Όμως υπάρχει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ο οποίος νίκησε τον θάνατο. Του πήρε την εξουσία, και κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά του Άδη και του θανάτου. Κατάργησε τον θάνατο και έφερε στο φως τη ζωή, και την αφθαρσία. "Εγώ είμαι ο πρώτος και ο έσχατος, και ο ζων, και έγεινα νεκρός, και ιδού, είμαι ζων εις τους αιώνας των αιώνων αμήν, και έχω τα κλειδία του άδου και του θανάτου".Αποκάλυψη 1:18. Θάνατος δεν σημαίνει εκμηδενισμός, αλλά αποχωρισμός τις ψυχής από το σώμα. Όσο ζούμε μακριά από τη ζωή, ζούμε μαζί με τον θάνατο. Η ζωή και ο θάνατος δεν πάνε μαζί. Η αμαρτία είναι αυτή που χωρίζει τον άνθρωπο, από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ. Η επιλογή είναι δική σου. 
Διάλεξε τον αιώνιο θάνατο, η την αιώνια ζωή. 
Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για να ζήσουμε εμείς, τώρα όμως ζει αναστημένος. Αναγνώρισε ότι μέσα σου υπάρχει ο φόβος του θανάτου, και ζήτησε από τον αρχηγό της ζωής τον Ιησού Χριστό να πάρει την αμαρτία από την καρδιά σου, να πάρει τον θάνατο, και να σου δώσει αιώνια ζωή. Σκέψου σοφά, και αποφάσισε τώρα που υπάρχει ακόμα καιρός. 
Δώσε τον θάνατο τις αμαρτίας, και πάρε την ζωή τις σωτηρίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.