Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο πραγματικός Χριστιανός.

Τον πραγματικό Χριστιανό μπορούμε εύκολα να τον διακρίνουμε, γιατί ο Ιησούς Χριστός μας άφησε την Καινούρια Διαθήκη του, για να μη χάσουμε ποτέ τον δρόμο μας. Το Ευαγγέλιο είναι το μέσον, με το οποίο μπορούμε να δούμε ποιος είναι πραγματικός Χριστιανός.
Δόγματα, αιρέσεις, θεωρίες, βιβλία, βιβλιαράκια, διατυπώνουν χίλιες δυο απόψεις, και ο άνθρωπος χάνει την πνευματική του πορεία. Ο άνθρωπος είναι λογικό ον, και όλες τις σκέψεις του τις διατυπώνει με λογικά επιχειρήματα. Όταν όμως, η αρχή της σειράς των λογικών σκέψεων είναι λανθασμένη, τότε ο άνθρωπος οδηγείται σε πλάνη. Το μόνο αλάνθαστο βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι το Ευαγγέλιο, η Καινούρια Διαθήκη του Ιησού Χριστού. Και είναι αλάνθαστο, γιατί ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν ένας άνθρωπος που μορφώθηκε πολύ, ή ένας αμαρτωλός που έγινε άγιος, αλλά ο Υιός του Θεού που "έλαβε δούλου μορφή και έγινε όμοιος με τους ανθρώπους". Φιλιπησίους 2:7. Είναι ο Λόγος του Θεού, ο απεσταλμένος από τον ουρανό προς τους ανθρώπους, για να αποκαλύψει τον Πατέρα και την Ουράνια Βασιλεία, να μας προσκαλέσει να μετανοήσουμε από την αμαρτία, και να γίνουμε κι εμείς παιδιά του Θεού, και μέλη της ουράνιας οικογένειας, "συμπολίται των αγίων και οικείοι του Θεού". Εφεσίους 2:19. Αυτά που γράφει το Ευαγγέλιο εκφράζουν όλο το θέλημα του Θεού, και όταν ο άνθρωπος το πιστέψει και το ακολουθήσει, γίνεται πραγματικός Χριστιανός. Όλα τα άλλα, είτε καταστατικά εκκλησιών, είτε ήθη και έθιμα που είναι αντίθετα με το Ευαγγέλιο, ή παραδόσεις που δεν συμφωνούν με το Ευαγγέλιο του Χριστού, πρέπει να απορρίπτονται χωρίς συζήτηση, διότι αλλοιώνουν την Νέα Διαθήκη του Ιησού Χριστού, και παραμορφώνουν τους Χριστιανούς. Δεν μπορούμε να παραβούμε την εντολή του Θεού, και να αθετήσουμε το Ευαγγέλιο για τις παραδόσεις μας. Ματθαίος.15:3 και Μάρκος.7:9.
Το Ευαγγέλιο δεν παλιώνει ποτέ. Δεν το άφησε ο Κύριός μας για μια ορισμένη γενιά, αλλά για όλο τον κόσμο, για όλους τους αιώνες, και για όλες τις εποχές. Γι αυτό υπόσχεται ότι "θα κηρυχθεί τούτο το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη και τότε θέλει ελθεί το τέλος". Ματθαίον 24:14. Το Ευαγγέλιο δεν είναι ένα βιβλίο που το έχουμε για να το φιλάμε, να το προσκυνάμε, ή να το έχουμε κάτω από το μαξιλάρι μας για φυλαχτό, αλλά για να το διαβάζουμε, και να το εφαρμόζουμε. "Οι λόγοι τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι". Ιωάννην 6:63. Είναι αδύνατο να αρχίσεις με δίψα να μελετάς το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, και να μη γίνει κάτι μέσα στην ψυχή σου, και στη ζωή σου γενικότερα.
Το Ευαγγέλιο πρέπει να κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, και να εφαρμοσθεί απ όλους, για να σωθούμε γνωρίζοντας την αλήθεια που ελευθερώνει. Ιωάννην 8:32.
"Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς, και ιδού εγώ είμαι μεθ’υμών πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν". Ματθαίον 28:19.
Εάν θέλουμε ευλογίες στην ζωή μας και κέρδος αιώνιο, ας αρχίσουμε με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, για να γίνουμε σωστοί και γνήσιοι Χριστιανοί, αλλά πολύ περισσότερο, κληρονόμοι της αιώνιας βασιλείας του Θεού.
Είθε να είναι σε σας χάρη, έλεος, ειρήνη, από τον Πατέρα μας Θεό, και τον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας, Αμήν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.