Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πράξεις Αποσ.2:40. Και με άλλους πολλούς λόγους διεμαρτύρετο και προέτρεπε, λέγων, Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς.


Όταν ο Μέγας Ναπολέων βάδιζε εναντίων της Μόσχας με 500.000 στρατό,παρατηρούσε σμήνη πελαργών και γερανών να πετούν με κατεύθυνση τον νότο.
Ήξερε πως αυτό σήμαινε τον ερχομό ενός πολύ βαρύ χειμώνα.Όμως μπροστά στη φιλοδοξία του για την κατάκτηση ξένων εδαφών,αγνόησε αυτά τα μηνύματα και προχώρησε,με αποτέλεσμα να χάσει τον πόλεμο,αλλά να έχει και φοβερές ανθρώπινες απώλειες!!!

Μήπως ο κόσμος που ζούμε σήμερα δεν εκπέμπει παρόμοια μηνύματα προειδοποιητικά; Πολλές φορές ακούμε της φράσεις "τα σημεία των καιρών", θεομηνίες,κ.τ.λ.
Ας προσέξουμε λοιπόν να μην πέσουμε κι εμείς στο ίδιο λάθος αγνοώντας αυτά τα μηνύματα,που σκοπό έχουν να μας στρέψουν στην μόνη αλήθεια στον Ιησού Χριστό,με μετάνοια και πίστη στον Ζωντανό Θεό.Είναι ανοησία να αγνοούμε ηθελημένα τον κίνδυνο,με το κάλυμμα της αισιοδοξίας,και της ματαιοδοξίας.Όταν όλα γύρω μας φωνάζουν για το κακό που μας περικυκλώνει,πως μπορούμε να χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο όταν την κυνηγούν για τα ωραία της φτερά,σαν να μη συμβαίνει τίποτα,ενώ αφήνει όλο της το σώμα εκτεθειμένο στον εχθρό; Ούτε πάλι ο ανεξέλεγκτος φόβος ωφελεί αποτελεσματικά.Καθώς βλέπουμε τη διαφθορά να εξαπλώνεται,και έντρομοι νιώθουμε στο πλάι μας την ασέβεια να κατακτά έδαφος,ακόμα και μέσα στην εκκλησία,ας πάμε στα πόδια του Πατέρα μας με πίστη και εμπιστοσύνη,να κράξουμε για έλεος και χάρη.Και μέσα στο κύμα της ανταρσίας και του συμβιβασμού γύρω μας,ας προσκολληθούμε σ Εκείνον με όλη μας την καρδιά και την δύναμη,και ας Τον ευχαριστήσουμε γιατί εμείς τα παιδιά Του,δεν περιμένουμε την συντέλεια και την καταστροφή,αλλά την δική Του παρουσία και απολύτρωση των ψυχών μας,και είναι αυτή η αλήθεια που μας γεμίζει ελπίδα και χαρά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.