Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ιωάν.10:27-28. Τα πρόβατα τα εμά ακούουσι την φωνήν μου, και εγώ γνωρίζω αυτά, και με ακολουθούσι.Και εγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου.

Είναι αυτή η φωνή που ακούσαμε, αν και δεν την γνωρίζαμε τότε ότι αυτή η φωνή ήταν από Τον Καλό μας Ποιμένα που έψαχνε να βρει το απολωλός πρόβατο,που ήταν χαμένο μέσα στον κόσμο της αμαρτίας. Απλώς ακούσαμε μία φωνή, εκείνη τη φωνή που δεν σταμάτησε ποτέ να κράζει και να καλεί μέσα στους αιώνες τα πρόβατά Του.Είναι η φωνή του Καλού Ποιμένα, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.Το εδάφιο αυτό μας το επιβεβαιώνει και στον... Ψαλ. 95:7 Διότι αυτός είναι ο Θεός ημών· και ημείς λαός της βοσκής αυτού και πρόβατα της χειρός αυτού.Και...Ιωάν. 10:16 και άλλα πρόβατα έχω, τα οποία δεν είναι εκ της αυλής ταύτης· και εκείνα πρέπει να συνάξω, και θέλουσιν ακούσει την φωνήν μου, και θέλει γείνει μία ποίμνη, εις ποιμήν. Είπε ο Κύριος πιο πάνω ότι κανείς δεν μπορεί να αρπάξει τα πρόβατα Του από το χέρι Του, όμως για ποια πρόβατα μιλάει ; Για εκείνα που ακούν την φωνή Του και Τον ακολουθούν.Υπάρχουν όμως και πρόβατα που αν και είναι μέσα στο ποίμνιο Του, αδυνατούν, όχι απλά να ακούσουν με τα φυσικά τους αυτιά, γιατί όλοι ακούνε, αλλά να υπακούσουν στις εντολές του Κυρίου.Γι αυτά ο Κύριος δεν εγγυάται γιατί υπάρχει πρόβλημα στην ακοή τους, με αποτέλεσμα να ακούνε και μια άλλη φωνή, μη μπορώντας να ξεχωρίσουν την φωνή του αληθινού Ποιμένα,του Ιησού Χριστού.Κάποτε κάποιος ξένος ζήτησε από ένα ποιμένα-βοσκό να του δανείσει το ραβδί και την κάπα του,και του είπε ότι θα μιμηθεί και την φωνή του, για να δει αν θα τον ακολουθήσουν τα πρόβατά του.Εκείνος του είπε δοκίμασε, αλλά κανένα από τα υγιή πρόβατα μου δεν θα σε ακολουθήσει.Πράγματι,ο ψευτοβοσκός άρχισε να καλεί τα πρόβατα, αλλά αντί να έρχονται κοντά του αυτά από φόβο απομακρύνονταν περισσότερο.Μόνο δυο - τρία άρρωστα ξεγελάστηκαν και τον ακολούθησαν.Αυτά του είπε ο βοσκός ακολουθούν οποιονδήποτε,γιατί είναι αδύναμα και άρρωστα.
Είναι εκείνα θα λέγαμε που έχουν προσβληθεί από την αρρώστια της αμαρτίας, με ελαττωμένη και άρρωστη την ακοή, με αλλοιωμένο το αισθητήριο για διάκριση του καλού από το κακό, και τρέχουν να ακολουθήσουν την φωνή του διαβόλου που τους καλεί μέσα στο φρόνημα του κόσμου, που θέλει να τους απομακρύνει από την ασφάλεια του Καλού Ποιμένα Ιησού Χριστού, για να τους κατασπαράξει σαν τον λύκο μέσα στον δικό του χώρο.Οι καθοδηγούμενοι από τη φωνή του διαβόλου μεταφέρουν αυτό το άρρωστο πνεύμα και μέσα στο ποίμνιο του Κυρίου,δημιουργώντας πολλά πνευματικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο η πορνεία, η μοιχεία, το κοσμικό φρόνημα, ή τα πολύ μεγάλα αμαρτήματα τα οποία είναι ευδιάκριτα και φαίνεται κάποιος αν πέσει σε αυτά. Υπάρχουν και πολλά άλλα μικρότερα που σιγά σιγά φθείρουν τον πιστό άνθρωπο,και ενώ νομίζει ότι στέκεται,αυτός έχει πέσει πολύ χαμηλά, η συμπεριφορά του γίνεται κοσμική, σαρκική, οι σκέψεις και τα διανοήματά του πονηρά, καθοδηγούμενος από ένα άλλο πνεύμα, από ένα άλλο φρόνημα, και όχι το φρόνημα του Ιησού Χριστού.Ο Λόγος του Θεού μας λέει στην... Αποκ. 22:14-15 Μακάριοι οι πράττοντες τας εντολάς αυτού, διά να έχωσιν εξουσίαν επί το δένδρον της ζωής και να εισέλθωσι διά των πυλώνων εις την πόλιν. Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.