Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Έχει λεχθεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, ημέρες χωρίς νερό, δευτερόλεπτα χωρίς αέρα, αλλά ούτε μια στιγμή χωρίς ελπίδα. Η ανθρώπινη καρδιά λαχταράει για ελπίδα που θα ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια. Αδημονεί να μάθει ότι ο Θεός έχει τον έλεγχο και ότι στο τέλος θα εκπληρώσει το αιώνιο σχέδιο που έχει για εμάς.
Όλοι επιθυμούμε να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχει κάτι περισσότερο και καλύτερο από τον πόνο, τις δοκιμασίες, τη λύπη και τις απογοητεύσεις που βιώνουμε σε αυτό τον κόσμο.
Όταν υπάρχει ελπίδα, οι καρδιές μας ευφραίνονται και ενδυναμώνονται, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μέλλον. Η αληθινή ελπίδα βρίσκεται μόνο στο Θεό, έναν Θεό ελπίδας.
Από τα βάθη της ψυχής του ο Δαβίδ κραύγαζε: "Και τώρα, Κύριε, τι περιμένω; Η ελπίδα μου είναι σε σένα", Ψαλμός 39:7. Η ελπίδα που είναι εδραιωμένη στο Θεό είναι η ελπίδα που δε θα μας απογοητεύσει ποτέ. Ως χριστιανοί μπορούμε να «καυχώμαστε στην ελπίδα». Ρωμ. 5:2. Δεν πρέπει να «λυπάστε, όπως και οι υπόλοιποι που δεν έχουν ελπίδα» Α' Θεσαλ. 4:13, γιατί «προσκληθήκατε με μία ελπίδα», «επειδή σωθήκαμε με την ελπίδα» «στο να κρατήσουμε την ελπίδα που βρίσκεται μπροστά μας.» Εφεσ. 4:4, Ρωμ. 8:24, Εβρ. 6:18.
Η Αγία Γραφή είναι ένα βιβλίο γεμάτο ελπιδοφόρες υποσχέσεις. Στρέφει το βλέμμα μας από τα εγκόσμια στα αιώνια. Μας οδηγεί, από ότι βρίσκεται γύρω μας σε όσα υπάρχουν πάνω από μας.
Αν πραγματικά πιστεύουμε στο Θεό και υπακούμε στο άγιο θέλημά Του, αν πραγματικά είμαστε οι προσμένοντες τον Κύριο, τότε είμαστε πραγματικά χριστιανοί, ένας λαός ελπίδας. Πιστεύουμε ότι ο Φιλεύσπλαχνος Θεός που μας δημιούργησε, ενδιαφέρεται για μας. Πιστεύουμε ότι ο Χριστός που ήρθε κάποτε στη γη για να πεθάνει, να αναστηθεί και να αναληφθεί στην ουράνια κατοικία του Πατέρα Του, σήμερα μεσιτεύει για μας ενώπιον του Πατρός. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός που βρίσκεται μέσα στις καρδιές μας, θα έρθει σύντομα να μας παραλάβει, και να μας οδηγήσει στον Ουρανό, όπου θα απολαμβάνουμε την παρουσία Του για πάντα. Ιωαν.14:1-4.
Οι πραγματικοί χριστιανοί πιστεύουν «στη μακαρία ελπίδα» Τίτος 2:13, την ελπίδα της σύντομης επιστροφής του Ιησού Χριστού. Γι αυτούς, το γεγονός, δεν είναι μια αυταπάτη ή ένα νυχτερινό όνειρο. Είναι η πραγματικότητα. Ο Ιησούς Χριστός έρχεται, πραγματικά, κυριολεκτικά, ολοφάνερα και εντυπωσιακά από τον ουρανό, για να εξαλείψει το κακό, και να πάρει μαζί Του τους πιστούς.
Οι καρδιές των πραγματικών χριστιανών χτυπούνε γεμάτες από τον διακαή πόθο της προσμονής.
Φίλες και φίλοι, σύντομα η ανησυχία, το θέλω και ο πόλεμος θα λάβουν τέλος. Σύντομα τα δεινά, οι θλίψεις και οι αρρώστιες, θα εξαλειφθούν. Σύντομα οι κακουχίες, οι καταστροφές και ο θάνατος θα καταστραφούν. Η μόλυνση, οι λιμοί και ο πόλεμος θα νικηθούν. Σύντομα Εκείνος θα έρθει. Στο χέρι σου και στο χέρι μου είναι να είμαστε μεταξύ εκείνων που θα έρθει να παραλάβει ο Χριστός.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δούμε την αξία κάποιου ανθρώπου. Συνήθως μετράμε την αξία κάποιου από την εργασία του και το εισόδημά του. Ίσως βοηθά αν ο άνθρωπος ξέρει και κάποια τέχνη. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα πολύ μεγάλα ποσά που δίνονται για μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
Ίσως ένα άτομο να έχει ιδιαίτερη αξία για μένα, γιατί ίσως έχει κάποιες γνωριμίες που θα με βοηθήσουν. Η αξία έχει μεγάλη σχέση με τη χρησιμότητα. Όταν κάποιος δεν έχει να προσφέρει κάτι, τον αποκαλούν άχρηστο, και χάνεται μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που χάνουν τα πάντα.
Με το Θεό, το όλο θέμα είναι διαφορετικό. Για τον Θεό, όλοι οι άνθρωποι έχουν αξία. Είναι πολύτιμοι!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.