Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο έχων ώτα δια να ακούει, ας ακούει.


Αυτό έλεγε ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός όταν κήρυττε τον Λόγο του Θεού επάνω εις τον κόσμο αυτόν, διότι τα λόγια αυτά του Κυρίου τα έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι, αφορούν όλους τους ανθρώπους όμως δυστυχώς δεν είναι όλοι πρόθυμοι να τα ακούσουν. 
Ο Ιησούς Χριστός φώναζε μετά φωνής μεγάλης, θέλοντας η φωνή του να ακουστεί, οι άνθρωποι να εννοήσουν και να καταλάβουν, ότι η ζωή τους εξαρτάται από τα λόγια αυτά, τα οποίο έβγαιναν από το στόμα του Κυρίου. Ο Ιωάννης ο βαπτιστής έλεγε: «Όστις πιστεύει εις τον Υιόν, έχει ζωήν αιώνιον, όστις όμως απειθεί εις τον Υιόν, δεν θέλει ιδεί ζωήν, αλλ’ η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού» Ιωάννης 3:36. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους απορρίπτουν τον Λόγο του Θεού, δεν θέλουν να τον ακούσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Λόγος αυτός να ενεργήσει στις καρδιές τους, ώστε να απολαύσουν τα αποτελέσματα αυτού του Λόγου. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός έλεγε: «Οι λόγοι τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι, πλην είναι τινές από σας οίτινες δεν πιστεύουσι» Ιωάννης 6:63.

Βυθισμένος ο άνθρωπος στις μέριμνες του κόσμου τούτου, στα πάθη του και στις επιθυμίες του, παγιδευμένος μέσα στην αμαρτία, σηκώνει κάθε μέρα το δυσβάστακτο φορτίο του, και αποκαμωμένος προσπαθεί να επιβιώσει επάνω εις τον κόσμο αυτό. Ο Λόγος του Θεού φωνάζει: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγό μου εφ’ υμάς, και μάθετε απ’ εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν και θέλετε ευρεί ανάπαυσν εν ταις ψυχαίς υμών. Διότι ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίον μου ελαφρόν» Ματθαίος 11:28. Εάν ο άνθρωπος δεν ακούσει την φωνή αυτή, παραμένει φορτωμένος, παραμένει κουρασμένος, απογοητευμένος και απελπισμένος. Ο Ιησούς Χριστός δίνει τη λύση στο πρόβλημα του ανθρώπου, όμως ο άνθρωπος αρνείται να την δεχθεί. Προτιμά να ακούσει άλλες φωνές που του συστήνουν τη δική τους λύση, όμως στην συνέχεια διαπιστώνει ότι τα λόγια τα οποία άκουσε δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. 
 Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός φωνάζει: «Εάν τις διψά, ας έρχηται προς εμέ και ας πίνη, όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού, (τούτο δε είπε περί του Πνεύματος, το οποίον έμελλον να λαμβάνωσι οι πιστεύοντες εις αυτόν)» Ιωάννης 7:37. Εάν ο άνθρωπος δεν δεχθεί αυτόν το Λόγο, πως θα απολαύσει την ευλογία την οποία χαρίζει σε αυτόν ο Θεός δια του Πνεύματος του Αγίου; Ο Θεός φανερώνει σ’ αυτόν τον τρόπο δια του οποίου θα ευλογηθεί, αυτός όμως δεν τον δέχεται.

Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο. Ο Ιησούς Χριστός φωνάζει: «Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ότι ο ακούων τον λόγον μου, και πιστεύων εις τον πέμψαντά με, έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν» Ιωάννης 5:24. Ο Θεός φανερώνει στον άνθρωπο δια του Χριστού, τον τρόπο δια του οποίου θα απολαύσει ζωή αιώνια. Ο άνθρωπος αρνείται να ακούσει το λόγο αυτό, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να περιμένει τίποτε άλλο παρά το θάνατο.  Ο Λόγος του Θεού είναι η ίδια μας η ζωή, είναι το παν για εμάς. Ο απόστολος Παύλος λέγει: «Άρα η πίστις είναι εξ ακοής, η δε ακοή δια του Λόγου του Θεού» Ρωμαίους 10:17. Ας ανοίξουμε λοιπόν τα αυτιά μας στον Λόγο του Θεού, για να τον ακούσουμε και να τον δεχθούμε, ώστε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα της πίστεώς μας σ’ Αυτόν, που είναι ζωή αιώνιος δια Ιησού Χριστού...

Πηγή:  Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.