Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δημιουργία ή Εξέλιξη;

Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος (Charles Robert Darwin).
Ένας ονομαστός άνδρας που, με τη γνωστή του πλέον θεωρία, πέρασε στην ιστορία.
Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών, όπως ο Δαρβίνος τη φαντάστηκε, έχει προκαλέσει μια διαμάχη ανάμεσα στη θρησκεία και την επιστήμη εξ αιτίας ότι ακόμα μία μικρή ομάδα επιστημόνων, εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης των ειδών, με τον πίθηκο ως πρόγονό του! Όμως ακόμα «παλεύουν» να ανακαλύψουν αυτό που τους λείπει, για να ολοκληρώσουν τη θεωρία αυτή. Και αυτό που τους λείπει είναι ο «ενδιάμεσος τύπος», που όσο και αν κόπτονται σε έρευνες, δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν πουθενά, διότι είναι γραμμένο: «και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπο. Κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν» (Γένεση 1:27), και αυτή η αλήθεια δεν επιδέχεται καμία μεταφορική ερμηνεία.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ;
Ο Κάρολος Δαρβίνος γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1809, την ίδια μέρα με τον Αβραάμ Λίνκολν. Πέθανε στις 19 Απριλίου του 1882 σε ηλικία 73 χρόνων. Η σωρός του ενταφιάστηκε στο ονομαστό Westminster Abbey του Λονδίνου. Οι πολιτικοί ηγέτες, οι εξερευνητές, οι διάσημοι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην κηδεία του, σκοπό είχαν, εκτός από τις πρέπουσες τιμές στο νεκρό Δαρβίνο, να αναγνωρίσουν και τη σίγουρη θέση που το όνομα του θα έπαιρνε στην ιστορία της επιστήμης. Ο Άγγλος στην καταγωγή Δαρβίνος, σε ηλικία 23 ετών άρχισε ένα πενταετές παγκόσμιο ταξίδι για τη μελέτη των φυτών και ζώων. Νόμισε πως βρήκε κάποιες διαφορές στην ιστορία της δημιουργίας που η Βίβλος δεν εξηγούσε. Για χρόνια προσπαθούσε να βρει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. Και έβγαλε τελικά το συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν λειτουργίας των φυσικών και χημικών νόμων. Αυτή η τυφλή πορεία, λένε, αιτιολογεί όχι μόνο την καταγωγή του ανθρώπου και των ζωικών ειδών, αλλά μπορεί να επεκταθεί προς τα πίσω στην αρχή της ίδιας της ζωής, με μια διεργασία που ονομάζεται χημική εξέλιξη. Από τότε, λοιπόν μέχρι και σήμερα, κάποιοι «πεισματάρηδες» επιστήμονες, προσπαθούν να αποδείξουν τα...αναπόδεικτα! 

ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ
Σε άρθρο του, στην εφημερίδα «Τα Νέα», 18-1-1985, ο ιατρός κ. Στάθης Τερζής, που με ζήλο επαινεί τη Δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης, αποκαλεί όσους δέχονται τη Βιβλική ερμηνεία για την καταγωγή του ανθρώπου, «ημιμαθείς και προκατειλημμένους… που ανέκαθεν αντιτάσσονται σε κάθε βήμα της επιστήμης». Και εξηγεί: «Η θεωρία της εξέλιξης όπως διαμορφώθηκε στις τελευταίες δεκαετίες … δεν είναι πλέον θεωρία αλλά επιστήμη αυτή καθεαυτή…»! Και όμως, ένας (από τους πολλούς διδάκτορες των επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο δρ. Ε.Η. Andrews, μας διευκρινίζει: «Πιστεύω πως η θεωρία του Δαρβίνου πρέπει να προσβληθεί, αν όχι για τίποτε άλλο και μόνο επειδή δίνεται γενικά η εντύπωση, ότι η εξέλιξη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Αυτή η άποψη ξεκινάει από μια τρομερή προκατάληψη, και αγνοεί τα απροσμέτρητα χάσματα της θεωρίας, τα οποία την κάνουν απαράδεκτη για μένα ως επιστήμονα.

ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ
Για του «λόγου το αληθές», κάποιοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε απάτη πλαστογραφώντας την πραγματικότητα. Οι επιστημονικές γνώμες των εξελικτικών, (που αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο, παρά γεννήματα φαντασίας), μας διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ασυμφωνία και σύγχυση. Ο άνθρωπος του Πιλντάουν (The Piltdown man), που αποτελείτο από μία σιαγόνα, ένα κρανίο και ένα δόντι, έγινε η αιτία «χαράς και αγαλλίασης» για τους οπαδούς της Δαρβίνειας Θεωρίας, διότι τον παρουσίασαν σαν απόδειξη του «ενδιάμεσου τύπου» μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου. Οι Δρ. J. Steiner και Les Cross, επιστήμονες του τμήματος της Ανατομικής στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, μετά από έρευνες, ανακάλυψαν ότι κάποιος δούλεψε με διάφορες χημικές ουσίες επάνω σ’ εκείνα τα απολιθώματα ώστε να… φαίνονται ως αρχαία, και χαρακτήρισαν τον άνθρωπο του Πιλντάουν σαν μια απάτη – φάρσα του 20ου αιώνα. Και άλλες πλαστογραφίες των Δαρβινιστών υπάρχουν, όπως αυτή της «Αρχαιοπτέρυγας» που σαν απολίθωμα βρέθηκε στο «κατάλληλο» μέρος και στην «κατάλληλη» ώρα! Ο ερπετοειδής σκελετός του ζώου, στολισμένος με φτερά, ήταν αποτυπωμένος σε Ασβεστόλιθο του μεσοζωικού αιώνα, στη Βαυαρία το 1861. Το ανακάλυψαν δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση της γνωστής πραγματείας του Δαρβίνου, «Η προέλευση των ειδών» (Origin of Species) και εκτιμήθηκε να έχει ηλικία 160 εκατ. χρόνια, όπου και θεωρήθηκε σαν ο πρώτος «ενδιάμεσος τύπος» κατά τη μεταλλαγή του ζώου από ερπετό σε πτηνό. Τότε ο Δαρβίνος με καμάρι είπε: «Για μένα τούτο είναι μια αποστομωτική, απάντηση». Όμως, καταγγελίες επιστημόνων, στο περιοδικό British Journal of photography, λένε ότι οι φωτογραφίες της Αρχαιοπτέρυγας του Βρετανικού Μουσείου, δείχνουν σε μεγέθυνση ότι τα φτερά του απολιθώματος είναι πρόσθετα, δηλαδή δεν ανήκουν στο αρχικό απολίθωμα. Και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, έδειξε στρώμα τσιμέντου γύρω στο σκελετό του ερπετού, στολισμένο με αποτυπώματα φτερών. Άλλη μια απάτη αποκαλύφτηκε.

ΛΙΓΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ
Η θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου, είναι φανερό ότι σκοπό έχει να εκμηδενίσει τη βιβλική άποψη, περί της δημιουργίας του ανθρώπου από τον Θεό, και για να το πετύχουν αυτό δεν διστάζουν ακόμα και σε απάτη να φτάσουν, όπως είδαμε παραπάνω. Εκτός αυτού, η θεωρία αυτή δεν έχει καμία επιστημονική βάση, όπως δήλωσε ο Δρ. Andrews. Απεναντίας η Δαρβινική θεωρία είναι στην πραγματικότητα μια πίστη, και μία σχέση καρδιάς, μια αντίληψη για τον κόσμο και τη ζωή. Με άλλα λόγια είναι μια θρησκεία, ακούμε να λέει ο Δρ. Gary Parker, πρώην υποστηρικτής της θεωρίας αυτής.

Αν και η Χριστιανική πίστη, καθώς και άλλες, απαγορεύεται δια νόμου να διδάσκονται στα κρατικά σχολεία (στην Αμερική), τη Δαρβινική θεωρία όμως μπορεί να τη διδάσκει κανείς ελεύθερα. Θεωρείται με απόλυτη βεβαιότητα ως μια θρησκεία, ένα ολοκληρωμένο σύστημα φιλοσοφίας, μια κοσμοθεωρία, μια αντίληψη του Σύμπαντος και της ζωής.

Πως όμως μπορούμε να παραβλέψουμε την πραγματικότητα; Ο ίδιος ο Θεός το είπε: «Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημών, καθ’ ομοίωσιν ημών» (Γένεσις 1:26). «Και έπλασε Κύριος ο Θεός τον άνθρωπον από χώματος εκ της γης και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής, και έγινεν ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν» (Γένεσις 2:7).

Αυτοί που αγνοούν και δεν δέχονται τη δημιουργία του ανθρώπου και αξιώνουν ότι κατάγονται από τον… πίθηκο, όπως ο Δαρβίνος, κάνουν και μία συγκεκριμένη διακήρυξη. Λένε ότι: «Ο Θεός δεν χρειάζεται!». Ο Δαρβίνος ήταν αυτός που έλεγε ότι όλα εξηγούνται στο φυσικό μας κόσμο, χωρίς να αναφερθούμε καθόλου στον Θεό.

Εσύ αναγνώστη βγάλε το συμπέρασμα, και αποφάσισε για την… καταγωγή σου!
«Έστω ο Θεός αληθής, πας δε άνθρωπος ψεύτης» (Ρωμαίους 3:4)...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.