Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Διότι είναι εις Θεός,εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων,άνθρωπος Ιησούς Χριστός".Α' Τιμόθ.2:5.


Η συνήθεια του ανθρώπου να δημιουργεί πολλούς θεούς φανερώνει την ανασφάλεια που αισθάνεται, και την απιστία που τον οδηγεί στην πλάνη να αναζητεί πολλούς θεούς έστω και ψεύτικους. 
Θέλει ο άνθρωπος να δημιουργήσει μια θρησκεία με ένα δικό του μοντέλο, χωρίς να ρωτάει τον Μόνο και Αληθινό Θεό, ο Οποίος δημιούργησε το σύμπαν και μας έχει δώσει το Λόγο Του, για να Τον λατρέψουμε "εν Πνεύματι και αληθεία" Ιωάν.4:24. 
Ο απόστολος Παύλος, όταν ήλθε στην Αθήνα και περίμενε τους δύο συνεργάτες του να έλθουν από τη Θεσσαλονίκη, τον Σίλα και τον Τιμόθεο, "το πνεύμα αυτού παρωξύνετο εν αυτώ επειδή έβλεπε την πόλιν γέμουσαν ειδώλων". Πράξεις 17:16. 
Όλη η Αθήνα ήταν γεμάτη είδωλα και βωμούς στο όνομα όλων των θεών. Σε ένα θυσιαστήριο είχαν την επιγραφή "Αγνώστω Θεώ" Πράξεις 17:23. Όταν έκαναν θυσίες στους θεούς τους, διερωτώντο μήπως υπάρχει και κανένας θεός που δεν τον γνωρίζουν και επομένως δεν τον εξευμενίσουν. Έτσι έφτιαξαν ένα θυσιαστήριο για τον άγνωστο Θεό. 
Εκεί στηρίχθηκε ο απόστολος Παύλος και τους γκρέμισε όλο το θρησκευτικό σύστημα. "Εκείνον λοιπόν τον Θεόν τον οποίον αγνοούντες λατρεύετε, τούτον εγώ κηρύττω προς εσάς" Πράξεις 17:23. Τους εξήγησε λοιπόν ότι ένας Θεός υπάρχει που δημιούργησε τον ουρανό, τη γη, τη θάλασσα και τον άνθρωπο και μάλιστα εξ ενός αίματος. Αυτός ο Θεός έκαμε τη σωτηρία με τον αγαπητόν Υιόν Του, τον Ιησού Χριστό, τον Οποίον διόρισε για να κάνει κρίση σε όλη την οικουμένη. 
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν σκοτάδι γύρω από την ύπαρξη του αληθινού Θεού. Ήθελαν όμως να λατρεύουν κάτι, κάποιον, κάποιους, και υπέθεσαν ότι στο υψηλότερο βουνό της Ελλάδος κατοικούν δώδεκα θεοί και βέβαια δεν αρκέσθηκαν σ αυτούς, έκαναν κι άλλους πολλούς, αλλά σωτηρία δε βρήκαν. 
Οι χριστιανοί, προϊόντος του χρόνου αποστάτησαν και έχασαν την όραση του Θεού που είναι ο αληθινός, εγκατέλειψαν το Ευαγγέλιο, δημιούργησαν ήθη, έθιμα, παραδόσεις και μιμήθηκαν τους αρχαίους ειδωλολάτρες. Έχασαν την παρουσία του Ουράνιου Πατέρα, παραμέρισαν τον Υιόν και δεν υποτάχθηκαν στο Πνεύμα το Άγιο. 
Έφτιαξαν μια θρησκεία, ένα δικό τους μοντέλο, άσχετη τελείως με την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Σταμάτησαν να κηρύττουν το Λόγο του Θεού, σταμάτησαν να πληρώνονται με το Πνεύμα το Άγιο, σταμάτησαν να επιζητούν την τελευταία θέση. Έγιναν υπερήφανοι, εξουσιαστές, πάμπλουτοι με πολυτελείς εμφανίσεις και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Δε δέχονταν καμία αντίρρηση σ αυτό που έλεγαν, αν και ήταν αντίθετο από αυτό που γράφει ο Λόγος του Θεού. Δικάσανε το Γαλιλαίο, εξορίσανε τον άγιο Χρυσόστομο τρεις φορές, κάνανε ομαδικά εγκλήματα και επιβάλανε τις διδαχές τους με τη βία, αιχμαλωτίζοντας τους ανθρώπους μέσα στις πλάνες τους. "Ουαί εις εσάς γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων• επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν." Ματθ.23:14. 
Σήμερα οι θρησκείες, τον Αρχηγό και τελειωτή της πίστεως, τον Ιησού Χριστό, τον έχουν βγάλει έξω και έχουν τοποθετήσει στη θέση του, άγιους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίσθηκαν για την πίστη του Χριστού, "ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους".Ιούδα 1:3. Στη θάλασσα, στην ξηρά, στα βουνά, στους πολέμους, στις διάφορες αρρώστιες έχουν κάποιον άγιο, τον οποίον επικαλούνται να τους βοηθήσει. 
Και ο Χριστός; Ο Ιησούς Χριστός ο Οποίος είναι ο Υιός του Θεού δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ, αν και είναι ο Μόνος Σωτήρας και Λυτρωτής, και ο Μόνος που ακούει και απαντάει στις προσευχές όλων των ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 
Ο Λόγος του Θεού φανερά λέει: "Και πας όστις επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου, θέλει σωθή". Πράξεις 2:21. 
Δεν μπορούμε να θεοποιούμε κανένα πρόσωπο, όσο και να αφιερώθηκε και αγιάστηκε στη ζωή αυτή. Ο άγιος είναι άνθρωπος, πρώην αμαρτωλός, που πίστεψε στον Ιησού Χριστό, μετανόησε από τις αμαρτίες του, έλαβε το Πνεύμα το Άγιο, και έγινε μάρτυρας και κήρυκας του Ιησού Χριστού, και τελικά υπέστη διωγμούς φυλακίσεις και το θάνατο ακόμη. Δεν έπαψε όμως να είναι άνθρωπος. Δεν είχε καμία σχέση με τον παντοδύναμο και πάνσοφο και παντογνώστη και πανάγαθο Θεό. Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος, όσα θαύματα και αν έκανε στη ζωή του, να αντικαταστήσει τον Θεό. 
Ο Θεός είναι ένας, και ο Λόγος του Θεού το διακηρύττει: "Διότι είναι εις Θεός, εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός".Α' Τιμόθ.2:5...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.