Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ξέρεις ότι ο Θεός σε αγαπάει;

Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, δια να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. Ιωάννην 3:16. 

Είναι κάτι που ασφαλώς δεν το φαντάστηκες. Ίσως και να μην το άκουσες ποτέ. Σίγουρα όμως πόθησες δυνατά στη ζωή σου την αγάπη. Αγάπη γνήσια, και καθαρή. Δική σου, όλη δική σου. Αγάπη που να σε δροσίζει στο λιοπύρι της σκληρής ζωής. Αγάπη που να ζεσταίνει την ψυχή σου τις παγωμένες ώρες της μοναξιάς. Ίσως να δοκίμασες κάποτε να βρεις αγάπη. Χτύπησες πόρτες, άπλωσες το χέρι, νόμισες πως….., όμως πληγώθηκες, πικράθηκες, έφυγες διωγμένος. Η αγάπη που λαχταράς είναι τόσο σπάνια στη ζωή μας, και κοστίζει τόσο πολύ. Κι όμως, αν για λίγο αναλογιστείς τα όσα έχει κάνει ο Θεός του Ουρανού για σένα, καμία αμφιβολία δε θα σου μείνει. Σε αγαπάει γνήσια και αληθινά. Εσένα προσωπικά. Έχει τα μάτια Του, το αυτί Του, την καρδιά Του ολόκληρη με αγάπη γυρισμένη στη φωνή σου, στο δικό σου κάλεσμα. Δοκίμασε να Τον φωνάξεις στη ζωή σου και θα καταλάβεις. Εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτ’ άλλο, μόνο να Τον καλέσεις.

Ξέρεις ότι είσαι ένας αμαρτωλός;

Δεν σ’ το λέμε για να σε προσβάλουμε. Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε μέσα στην αμαρτία, και μεγαλώνουμε μέσα σ’ αυτήν. Ρωμαίους 5:12. Ίσως πολλές φορές κοίταξες γύρω σου και ύψωσες τα μάτια όλο πίκρα και απορία. Γιατί οι φυλακές, γιατί τα νοσοκομεία, γιατί τα δάκρυα; Είναι η αμαρτία, φίλε, η αμαρτία μας. Ίσως κάποτε κοίταξες μέσα σου και πάλι σε πήρε το παράπονο. Γιατί τόση κακία μέσα μας, γιατί τόσος φθόνος, τόση βρωμιά; Γιατί τόση αδυναμία πάνω μας; Η ίδια απάντηση. Η ίδια αιτία κι εδώ, η αμαρτία. Αμαρτία θα πει δεσμά, αμαρτία θα πει πόνος. Οδηγεί αργά, μα σταθερά, στο θάνατο, γιατί είναι δηλητήριο. Αμαρτία είναι η εγωιστική απόρριψη του Θεού, και η απομάκρυνση από την αγάπη Του, το νόμο Του, το θέλημά Του. Είναι η διάθεση του ανθρώπου ν’ ακολουθήσει τις επιθυμίες του, τη γνώμη του, τη λογική του, διαγράφοντας τον Θεό από τη ζωή του. Αυτό ζούμε όλοι καθημερινά. Και πρέπει να φύγει η αμαρτία από πάνω σου, γιατί σε σκοτώνει. Ο άνθρωπος που έχει στην ψυχή του την αμαρτία, ζει χωρίς Θεό, χωρίς Χριστό, χωρίς ελπίδα. Τούτο το δράμα του είναι καθημερινό, ισόβιο, και αν δε λυτρωθεί θα συνεχίσει αιώνια μέσα στο θάνατο.

Ξέρεις ότι είναι μάταιο να αγωνιστείς εσύ μόνος σου για τις αμαρτίες σου;

Δε θα καταφέρεις τίποτα. Γαλάτας 2:16. Ούτε τη ζωή σου καλύτερη θα κάνεις, ούτε τα πάθη σου, ούτε το βρώμικο κόσμο της αμαρτίας θα καταφέρεις ν’ αποτινάξεις από την ψυχή σου. Είναι μάταιο να ζητήσεις βοήθεια από τους άλλους γύρω σου. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σε βοηθήσει, να σε ανακουφίσει. Είναι ένα έργο που το ’χει αναλάβει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας του κόσμου. Θα ’χεις ακούσει ίσως για το σταυρό του Γολγοθά, το δράμα που ξετυλίχθηκε εκεί πάνω. Με τη θέλησή Του δέχτηκε ο Ιησούς Χριστός να ανέβει στο σταυρό, για να πληρώσει το ακριβό τίμημα των δικών μου και των δικών σου αμαρτιών. Δε γινόταν διαφορετικά. Αμαρτία σημαίνει θάνατος, και στη θέση τη δική σου δέχτηκε να πεθάνει Εκείνος, δέχτηκε πάνω Του να καρφωθεί το κεντρί της αμαρτίας, που σκοτώνει, ώστε να μπορούμε εμείς, όσοι το θελήσουμε ειλικρινά, να απολαύσουμε το δώρο που λέγεται λύτρωση. Λύτρωση από την παρουσία, και τις αιώνιες συνέπειες της αμαρτίας. Σωτηρία της ψυχής από το θάνατο.

Ξέρεις ότι για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες σου, και να συμφιλιωθείς με τον Θεό, δε χρειάζεται παρά μονάχα πίστη;

Να απλώσεις το χέρι, και να δεχτείς το λυτρωτικό έργο του Ιησού στο σταυρό για σένα. Ρωμαίους 5:1. Να καλέσεις τον ζωντανό Ιησού Χριστό να έρθει να γίνει Κύριός σου, αφέντης σου, ο αγαπημένος φίλος της ψυχής σου. Όμως, αν δεν έχεις διάθεση να υποταχθείς απόλυτα στο θέλημά Του, στο νόμο Του, που είναι γιομάτος σοφία και αγάπη για σένα, μην προχωράς. Δε γίνεται τίποτα. Αυτό, που χρειάζεται πρώτα να γίνει, είναι να ταπεινωθείς μπροστά στον Θεό. Να αναγνωρίσεις το δικό σου φταίξιμο, την αποτυχία σου. Να παραδεχθείς, πως μακριά Του ζεις μια ζωή χωρίς νόημα, χωρίς απόλαυση, χωρίς…ζωή. Όμως, μη νομίσεις πως είναι εύκολο και απλό αυτό να γίνει. Ο εγωισμός έχει πατήσει τόσο σκληρά στην ψυχή μας. Νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, πως τα μπορούμε όλα, μόνοι και χωρίς τον Θεό. Πόσο έξω πέφτουμε αλήθεια…, χωρίς φως, χωρίς οδηγία, χωρίς προσανατολισμό ο άνθρωπος βολοδέρνει, και πορεύεται στην αποτυχία. Η απλή πίστη φέρνει το δώρο της αγάπης του Θεού στην ψυχή, που ταλαιπωρείται στα χέρια της αμαρτίας. Η απλή ταπεινωμένη αποδοχή, είναι ο δρόμος.

Ξέρεις ότι υπάρχει ένα δώρο σταλμένο για σένα;

Είναι η χάρη του Θεού. Είναι δώρο, γιατί αν και δεν το αξίζεις, ο Θεός σου το προσφέρει να το κάνεις δικό σου. Εφεσίους 2:8. Η χάρη του Θεού καταργεί όλο το σκληρό χρέος της αμαρτωλής ζωής σου απέναντί Του. Η χάρη σε αγκαλιάζει όπως είσαι, με όλο το βαρύ φορτίο της αποτυχημένης σου ύπαρξης, για να σε ελευθερώσει, να σε λυτρώσει, να σου δώσει τη ζωή. Τη ζωή δεν την έχεις, όσο κι αν παλεύεις καθημερινά γι’ αυτήν. Η χάρη του Θεού σκεπάζει το δράμα της αμαρτίας σου, και σε καλεί να περπατήσεις σε μια ζωή καθαρότητας, ολοκλήρωσης, με ισορροπία, ειρήνη και χαρά, μια ζωή με φως και δύναμη, που έχει αιώνιο χαρακτήρα. Η ζωή που σου προσφέρει η χάρη του Θεού είναι ζωή αληθινή, απαλλαγμένη από την καταδίκη που κλείνει μέσα της η αμαρτωλή ζωή του εγωισμού και της φιλαυτίας. Αν μέχρι τώρα δε γνώριζες, δεν άκουσες τίποτα για τη χάρη του Θεού, είναι τόσο απλό να τη δεχτείς και να τη χρησιμοποιήσεις κι εσύ. Η χάρη σε αγκαλιάζει ακόμα και τώρα, που εσύ αρνείσαι, και σε περιμένει.

Ξέρεις ότι η ζωή της πίστης στον Ιησού Χριστό είναι μια όμορφη ζωή; 

Απόλαυση είναι η σωστή λέξη. Ο Χριστός χαρίζει μια "ζωή αφθονίας" σ’ αυτούς που θα Τον επιλέξουν για Κύριό τους. Οι άνθρωποι πιστεύουν στο ψέμα πως ο Ιησούς Χριστός έρχεται στη ζωή μας να μας στερήσει, να μας απαγορέψει. Τι να πάρει αλήθεια από μας, τους φτωχούς και ταλαίπωρους; Αντίθετα, έρχεται να μας χαρίσει τη μόνη αληθινή ζωή, τη γεμάτη με τα δώρα της αγάπης Του. Η παρουσία Του η καθημερινή δίπλα σου, το προσωπικό Του ενδιαφέρον για σένα, και για τις πολλές ανάγκες σου, είναι το πολυτιμότερο δώρο της αγάπης Του. Μαζί σου στον πόνο και στην απόγνωση. Μαζί σου στο κρεβάτι της αρρώστιας. Μαζί μ’ εσένα όταν μείνεις μόνος, στη γωνιά, διωγμένος κι απογοητευμένος από όλα. Θα ακουμπήσεις πάνω Του όλο το βάρος της αγέλαστης ζωής που ζούμε. Την ευθύνη στις επιλογές, την οδηγία στις αποφάσεις θα σου τα προσφέρει με απερίγραπτη χαρά. Ο Ίδιος το γυρεύει: "ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι και εγώ θα σας αναπαύσω", Ματθαίος 11:28. Θα φέρει τη δική Του ειρήνη στην ψυχή σου και θα γίνεις καινούργιος άνθρωπος, με ζωή καθαρή και αιώνια.

Ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια;

Ούτε να σε ταράξουμε θέλουμε, ούτε να σε απελπίσουμε. Έτσι όμως έχουν τα πράγματα. Ο κόσμος μας βαδίζει στην καταστροφή. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η διεθνής κατάσταση, η Οικονομία, οι κοινωνίες μας φανερώνουν αποσύνθεση. Θα το ’χεις αντιληφθεί. Ούτε καλύτερες μέρες περιμένουμε, ούτε να αλλάξει ο κόσμος μας μπορεί. Μόνο όσοι είναι γνήσια, λυτρωμένα παιδιά του Θεού δεν ανησυχούν με τη διεθνή αναταραχή. Γιατί έχουν στήριγμα κι ελπίδα τους την αιώνια ζωή του Ουρανού στην παρουσία του Κυρίου τους, στη χαρά την αιώνια. Το ερώτημα είναι, θα συνεχίσεις την πορεία σου στην αμαρτία αδιάφορος, χωρίς Θεό, χωρίς Χριστό, χωρίς ελπίδα; Τώρα που διάβασες τούτο το μηνυματάκι, ξέρεις πια πως δε χρειάζεται τίποτα από σένα, παρά αποδοχή και πίστη της αγάπης του Θεού, διάθεση να παραδοθείς και να υπακούσεις στο νόμο Του, στο δικό Του θέλημα. Ο Ουράνιος Πατέρας σε αγαπά, γι’ αυτό περιμένει με υπομονή την απάντησή σου. Κάλεσε τον Ιησού Χριστό, να γεμίσει την ψυχή σου, να αναλάβει Αυτός τη ζωή σου ολόκληρη. Αυτός είναι η μοναδική λύση, η μόνη απάντηση που μπορεί να ικανοποιήσει τη βασανισμένη σου ψυχή.
Κάνε το βήμα αυτό της πίστης σήμερα, τώρα, κάνε το με πίστη στην αγάπη του Θεού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.