Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ;


Διαβάζουμε στην Επιστολή προς Εβραίους 1:1-2: "Ο ΘΕΟΣ, τον παλιό καιρό, αφού, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, μίλησε στους πατέρες μας διαμέσου των προφητών, σ' αυτές τις έσχατες ημέρες μίλησε σε μας διαμέσου τού Υιού, τον οποίο έθεσε κληρονόμο των πάντων, δια μέσου τού οποίου έκανε και τους αιώνες".
Ο γνωστός θεολόγος Κάρλ Μπάρθ, έδινε μια διάλεξη σε μια μεγάλη Θεολογική Σχολή, όταν ένας φοιτητής τον ρώτησε: "κύριε, δεν νομίζετε ότι ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό Του και σε άλλες θρησκείες και όχι μόνο στο Χριστιανισμό;" Η απάντηση του Μπάρθ άφησε έκπληκτους τους φοιτητές. "΄Οχι, είπε, με δυνατή φωνή, ο Θεός δεν αποκαλύφτηκε σε καμιά θρησκεία, συμπεριλαμβανόμενου και του Χριστιανισμού!  Αποκάλυψε τον Εαυτό Του στον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό".   

Οι άνθρωποι εκ φύσεως είναι θρησκευόμενοι με την έννοια ότι καθένας μας γεννιέται με την αίσθηση της ύπαρξης του θείου.  Κατά κάποια άποψη καθένας μας αποφασίζει για το αν θα αποδεχτεί αυτήν την πίστη, θα την ερευνήσει ή θα την απορρίψει. Πολλοί βέβαια, επιλέγουν να αποδεχθούν την πίστη με την εσφαλμένη όμως σκέψη ότι, αφού "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη", τότε και όλες οι θρησκείες οδηγούν στον Θεό. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. 
Κατά κάποιον τρόπο θα λέγαμε ότι η θρησκεία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τον Θεό, στηριζόμενος πρωτίστως, στις δικές του δυνάμεις. Από την άλλη πλευρά όμως, ο πραγματικός Χριστιανισμός εκφράζει την αναζήτηση του Θεού για τον άνθρωπο, και αυτό το σημείο είναι που κάνει τη διαφορά. Επειδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί, είναι αδύνατο να σώσουμε τον εαυτό μας με τις προσπάθειές μας. Γι αυτό και ο Θεός, εξαιτίας της αγάπης Του για εμάς, έστειλε τον Υιό Του να πεθάνει στο Σταυρό σηκώνοντας τις δικές μας αμαρτίες. Η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους ανήκει αποκλειστικά στον Ιησού Χριστό.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 

Μπορεί να είναι στενός ο δρόμος αυτός αλλά είναι ο μοναδικός. Αν υπήρχε άλλος τρόπος σωτηρίας, τότε γιατί ο Ιησούς ήρθε στη γη να πεθάνει πάνω σ ένα ρωμαϊκό σταυρό για εμάς; Όπως είπε ο Ιησούς: "Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν". Ματθ. 7:14.  

Επομένως, η κρίσιμη ερώτηση δεν είναι αν είσαι θρησκευόμενος ή αν ανήκεις σε κάποιο Χριστιανικό δόγμα ή σε κάποια Χριστιανική εκκλησία, αλλά αν έχεις δεχθεί τον Ιησού ως Σωτήρα σου. Εμπιστεύεσαι Εκείνον και μόνον Εκείνον για την αιώνια σωτηρία σου; Ο Ιησούς είπε: "Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού". Ιωάν. 14:6. Πότε σκέφτηκες με σοβαρότητα,  γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος στο πρόσωπο του Χριστού, του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος; Έγινε άνθρωπος για να μπορέσει να μας σώσει από την αμαρτία, και να μας χαρίσει αιώνια ζωή. 

Αν θέλεις κι εσύ να δεχθείς τον Ιησού Χριστό σωτήρα, και Κύριό σου κάνε την παρακάτω ΠΡΟΣΕΥΧΗ: 
"Θεέ μου, Σ ευχαριστώ για το δώρο της σωτηρίας που μου έχεις χαρίσει δια μέσου του Υιού Σου, του Ιησού Χριστού, που  πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μου και μου χάρισε την αιώνια ζωή. Επειδή Εσύ πέθανες για εμένα βοήθησέ με να ζήσω για Εσένα με τον τρόπο που Εσύ θέλεις. Σ ευχαριστώ που ακούς την προσευχή μου, αμήν"... 

Πηγή:  ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.