Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Για το οποίο νιώθετε αγαλλίαση, αν και τώρα, εφόσον χρειαστεί, λυπηθείτε λίγο μέσα σε διάφορους πειρασμούς, ώστε η δοκιμή τής πίστης σας, η οποία είναι πολυτιμότερη από το χρυσάφι που φθείρεται, δοκιμάζεται όμως διαμέσου τής φωτιάς, βρεθεί σε έπαινο και τιμή και δόξα, όταν ο Ιησούς Χριστός φανερωθεί. Α' Πέτ.1:6-7


Δεν δυναμώνουμε στην πίστη τις ημέρες της λιακάδας. Μόνο με δυνατό καιρό ο άνθρωπος παίρνει πίστη. Η πίστη δεν μας δίνεται σαν απαλή δροσοσταλιά από τον ουρανό. Γενικά έρχεται στον ανεμοστρόβιλο και στην καταιγίδα. 
Κοίταξε τις γέρικες βελανιδιές. Πώς έγινε και είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη γη; Ρώτησε τους Μαρτιάτικους ανέμους και θα σου πουν. Δεν ήταν η Απριλιάτικη βροχή που το έκανε ή η γλυκιά Μαγιάτικη λιακάδα, αλλά ο άγριος άνεμος του Μαρτίου, το βουητό και το ταρακούνημα του δέντρου μπρος – πίσω, κάνοντας τις ρίζες του να δεθούν μεταξύ τους γύρω απ’ τους βράχους. 
Έτσι πρέπει να γίνεται με μας. Δεν κάνουμε καλούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδα της χώρας μας. Πρέπει να γίνουν μέσα στις ριπές και στις βροντές της μάχης. 
Μην περιμένουμε να κάνουμε καλούς ναυτικούς σε μια μικρή βάρκα με κουπιά. Θα γίνουν μακριά, μέσα στη βαθιά θάλασσα, εκεί που οι άγριοι άνεμοι λυσσομανάνε και πέφτουν αστροπελέκια. Οι καταιγίδες και οι τρικυμίες κάνουν τους ανθρώπους γερούς και σκληραγωγημένους ναυτικούς. Βλέπουν τα έργα του Κυρίου και τα θαυμάσιά Του στα βαθιά. Έτσι είναι με τους Χριστιανούς. Η μεγάλη πίστη πρέπει να έχει μεγάλες δοκιμασίες. (Charles Spurgeon)
Όλοι θέλουν την ομολογία, αλλά κανείς τη δοκιμασία.
Όλοι θέλουν τη νίκη, αλλά κανείς δεν θέλει να πολεμήσει στη μάχη.
Όλοι θέλουν να γευθούν τον «τέταρτο άντρα μέσα στην κάμινο», αλλά κανένας δεν θέλει να πεταχτεί στη φωτιά. 
Όλοι θέλουν να συμμερίζονται πώς ελευθερώθηκαν από λιοντάρια, αλλά κανένας δεν θέλει να τον πετάξουν μέσα στη φωλιά τους.
 (Steve Hill)
ΠΗΓΗ e-Jesus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.