Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στο δρόμο προς την Εμμαούς.



Μετά το θάνατο του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό, περπατούσαν δύο μαθητές του Κυρίου στον δρόμο προς Εμμαούς. Αισθανόντουσαν πικραμένοι, λυπημένοι, θλιμμένοι, ταραγμένοι και σκυθρωποί. Το πρόσωπο επάνω στο οποίο είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους, είχε σταυρωθεί, και μαζί μ’ Αυτόν σταυρώθηκαν και όλα τα όνειρα τους. Με τρομερή μοναξιά περπατούσαν προς την Εμμαούς, «τυφλωμένοι» προς το έργο σωτηρίας που είχε κάνει ο Χριστός. Μέχρι να τους πλησιάσει ο –αναστημένος πλέον- Ιησούς Χριστός και να τους βοηθήσει να καταλάβουν το έργο της σωτηρίας που είχε κάνει, μένανε σκυθρωποί, ενώ τους περίμενε αιώνια ζωή εάν το πίστευαν.
Έτσι μοιάζουν πολλοί άνθρωποι μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Ενώ ο Χριστός λέει στον άνθρωπο, ότι, όλα είναι πληρωμένα επάνω στο σταυρό, αντί ο άνθρωπος να το πιστέψει συνεχίζει να περπατάει στην πορεία της ζωής του μόνος. Ενώ ο Χριστός καλεί τον άνθρωπο λέγοντας: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει» (Ματθαίος: ια’ 28), ο άνθρωπος δεν θέλει να δώσει το βάρος της αμαρτίας του στον Χριστό και αισθάνεται μόνος μέσα στον παγωμένο και νεκρό από αγάπη κόσμο.


Άκου τι σου λέει ο Χριστός: «...γενού λοιπόν ζηλωτής και μετανόησον. Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ' αυτού και αυτός μετ' εμού. Όστις νικά, θέλω δώσει εις αυτόν να καθήση μετ' εμού εν τω θρόνω μου, καθώς και εγώ ενίκησα και εκάθησα μετά του Πατρός μου εν τω θρόνω αυτού»(Αποκάλυψις: γ’ 19-21).

Άνοιξε την πόρτα της καρδιάς σου στον Χριστό και θα σε επισκευθεί με θαυμαστό τρόπο, όπως επισκέφθηκε και τους δύο μαθητές Του στον δρόμο προς Εμμαούς. Οι δύο εκείνοι οδοιπόροι, αν και ήταν μαθητές του Κυρίου, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν σωστά το έργο της σωτηρίας του Χριστού. Μήπως και εσύ φίλε αναγνώστη λές ότι έχεις πιστέψει στον Χριστό αλλά αισθάνεσαι άδειος και περπατάς στο δρόμο της ζωής μόνος και σκυθρωπός; Μήπως δεν έχεις αφήσει το Άγιο Πνεύμα να εργαστεί στη ζωή σου και Το έχεις λυπήσει; Μήπως έχεις χάσει την όρεξη σου για τα πνευματικά και σπαταλάς τον χρόνο σου σε άλλα πράγματα; Μήπως έχεις ξεχάσει τον καθαρισμό των παλαιών αμαρτιών σου; Ο Χριστός το λέει καθαρά: «Ας μη ταράττηται η καρδία σας· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε» (Ιωάννης: ιδ’ 1).«Εν τω κόσμω θέλετε έχει θλίψιν· αλλά θαρσείτε, εγώ ενίκησα τον κόσμον» (Ιωάννης: ις’ 33). «και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθαίος: κη’ 20).
Δέν υπάρχει πλέον λόγος να αισθάνεσαι μονάχος, χαίρε εν Κυρίω. Εάν λές ότι έχεις πιστέψει στον Χριστό και δεν αισθάνεσαι εντάξει απέναντι Του, τότε κάνε μια νέα αφιέρωση της ζωής σου σ’ Αυτόν. Πές στον Κύριο ότι εναποθέτεις ολοκληρωτικά πλέον την ζωή σου στα χέρια Του. Τότε μόνο θα νοιώσεις ότι δεν βρίσκεσαι στον δρόμο προς την Εμμαούς, αλλά βρίσκεσαι στον δρόμο προς τον ουρανό.

Πηγή ΙΗΣΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ http://imoniodos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.