Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Όταν….


«Στο πλήθος των αμηχανιών της καρδιάς μου, οι παρηγορίες σου εύφραναν την ψυχή μου». Ψαλμός 94:19.

Όταν σε πνίγει η πίεση της στέρησης, και νομίζεις ότι όλοι οι άλλοι ευημερούν εκτός από σένα, κοίταξε καλά όλους τους τομείς της ζωής σου. Σίγουρα, θα ανακαλύψεις ευλογίες που, ίσως θεωρείς δεδομένες, μα να είσαι βέβαιος ότι για άλλους ανθρώπους, τα δώρα που εσύ απολαμβάνεις, είναι όνειρο ζωής.

Όταν σου είναι δύσκολο να συγχωρέσεις, και όταν νομίζεις πως σε έχουν αδικήσει κατάφωρα, ύψωσε τα μάτια σου στο Σταυρό του Γολγοθά, και άκουσε βαθιά μέσα στην ψυχή σου τη Φωνή του Σωτήρα σου να προφέρει: «Πατέρα, συγχώρησέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν». Αμέσως, θα αντιληφθείς ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δώσεις τη συγχώρεσή σου, εφόσον και εσύ ο ίδιος/α συγχωρέθηκες με τόση αφθονία από Εκείνον.

Όταν αναζητάς ένα τρόπο για να έρθεις πιο κοντά στον Θεό, και να κατανοήσεις βαθύτερα την Καρδιά Του, δήλωσέ Του με όλη σου την ψυχή, ότι επιθυμείς να γίνεις συνεργάτης/δα στο μοναδικό έργο της προσευχής, για όλους και για όλα. Μοιράσου μαζί Του με ελεύθερη βούληση τη λαχτάρα σου, να σε αξιοποιήσει για τα Σχέδιά Του, και πραγματικά θα εκπλαγείς με την επέκταση των ορίων της ζωής σου για τη Δόξα Του.

Όταν αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να βιώσεις την πολυπόθητη Ειρήνη και Χαρά του Χριστού, και γιατί σε βασανίζει μία διαρκής και, ίσως, ανεξήγητη υπερένταση, μην αρχίσεις να βαραίνεις την ψυχή σου με τύψεις. Να θυμάσαι ότι ο ενοχοποιημένος ψυχισμός, είναι μόνο έργο του εχθρού της ψυχής σου. Φρόντισε να μείνεις με απλότητα και καθαρή καρδιά στην επίμονη εκζήτηση της Παρουσίας του Θεού. Συνέχισε να διαβάζεις και να προσεύχεσαι, και τα αποτελέσματα είτε άμεσα είτε σταδιακά, θα ευλογήσουν τη ζωή σου με Xαρά και Eιρήνη Θεού, που ξεπερνούν κάθε σου όνειρο.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν απλώς από το κακό στο χειρότερο, μην πάψεις να εμπιστεύεσαι την απεριόριστη καλοσύνη του Θεού, και να Του ζητάς με επιμονή να σε καθοδηγεί. Ακόμα και τα πιο βαριά σύννεφα, δεν μπορούν να ακυρώσουν την παρουσία του ήλιου. Παρόμοια και στη ζωή σου. Ακόμα και αν όλα τυλίγονται στα σκοτάδια, να θυμάσαι ότι η νύχτα δε διαρκεί για πάντα. Στην ώρα της ακούει τη φωνή του Θεού και παραχωρεί τη θέση της στο φως.

Όταν η απελπισία και η απόγνωση είναι τα μόνα συναισθήματα στην καρδιά σου, θυμήσου όλες τις ευλογημένες εμπειρίες του παρελθόντος σου, μέσα στις οποίες έζησες την ευεργεσία να δεις Κραταιό το Χέρι του Θεού στη ζωή Σου. Αυτό το Χέρι υπάρχει ακόμα και ανήκει στον Ζωντανό Θεό, που έχει απέραντη αγάπη και σχέδια ανείπωτης ευλογίας για τη ζωή σου.

Όταν σου είναι τόσο δύσκολο να πιστέψεις στην Αγάπη του Θεού, όταν οι Δρόμοι Του σου φαίνονται σκληροί και ακατανόητοι, όταν τα πάντα τυλίγονται σε μία αδιαπέραστη και βασανιστική σιωπή εκ μέρους Του, στρέψε τα μάτια της ψυχής σου στην καταματωμένη Φιγούρα του Σταυρού. Στρέψε τα μάτια της ψυχής σου στη Μορφή της πιο συγκλονιστικής Αγάπης, και άφησέ τα να αιχμαλωτιστούν εκεί για πάντα. Εκεί, θα βρεις τις απαντήσεις που βαθιά ζητά η ψυχή σου, ή ακόμα και αν δεν τα καταλάβεις όλα, μία ανέκφραστη γαλήνη θα πλημμυρίσει την καρδιά σου, και αβίαστα θα ομολογήσεις: Λατρεμένε μου Θεέ, Σ’ ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Γνωρίζω ότι η Αγάπη Σου για μένα δεν μπορεί να μετρηθεί με κανένα ανθρώπινο μέτρο, γνωρίζω ότι έχεις τον τέλειο Τρόπο για όλα. Κι’ αυτή η γνώση είναι πιο σημαντική για μένα από όλες τις απαντήσεις του κόσμου… Σ’ ευχαριστώ με όλη τη θέληση της καρδιάς μου και τη δύναμη… της τέλειας αδυναμίας μου… Αμήν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.